|

Ermenistan Karabağ'dan çekiliyor: Rus barış gücü yola çıktı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Gözünüz aydın Karabağ'a geri dönüyoruz. Anlaşma Ermenistan'ın yenilgisi anlamına geliyor.'' açıklamasının ardından Azerbaycan halkı Karabağ'daki büyük zaferi kutlamak için sokaklara dökülürken, Rusya Savunma Bakanlığı ise Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği Dağlık Karabağ’a yerleştirilecek Rus barış gücü birliklerinin yola çıktığını açıkladı.

09:15 - 10/11/2020 Salı
Güncelleme: 09:18 - 10/11/2020 Salı
AA
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ulyanovska Havaalanı'ndan İl-76 model askeri kargo uçaklarıyla 1960 asker, 90 zırhlı ve 380 araçtan oluşan Rus barış gücünün Dağlık Karabağ’a gönderildiği belirtildi.

GÖZLEM NOKTALARI KURULACAK

Merkez Askeri Bölgesi'nden 15. motorize birliklerin bölgeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, Rus askeri birliklerinin, tarafların anlaşmalara uyumunu izleyeceği, Dağlık Karabağ'daki temas hattı ve Laçin koridoru boyunca gözlem noktaları kurulmasının planlandığı hatırlatıldı.

PUTİN DUYURMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00:00'dan (TSİ) itibaren ateşkes başladığını ve bölgede Rus barış gücünün görev yapacağını duyurmuştu.



#Dağlık Karabağ
#Rus barış gücü
#Rusya Savunma Bakanlığı
#Azerbaycan
#Ermenistan
3 yıl önce