|

DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin öldürüldüğü görüntüler yayınlandı

ABD Savunma Bakanlığı, DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin İdlib'de düzenlenen operasyonla öldürüldüğü görüntülerin bir kısmını yayınladı. Görüntülerde bombardımanla imha edilen yerleşkeye doğru hızla koşan insanlar görülüyor.

00:19 - 31/10/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:02 - 31/10/2019 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Savunma Bakanlığı, Bağdadi operasyonun görüntülerini yayımladı.
ABD Savunma Bakanlığı, Bağdadi operasyonun görüntülerini yayımladı.

ABD, hafta sonu İdlib'de düzenlenen operasyonla DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'yi öldürdü. ABD Savunma Bakanlığı, Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonun bir kısmının görüntüleri yayınladı. Görüntülerde bombardımanla imha edilen yerleşkeye doğru hızla koşan insanlar görülüyor.

ABD Savunma Bakanlığı, görüntülerde yerleşkeye doğru kaçan teröristlerin ABD hava unsurlarına ateş ettiğini kaydetti.



McKenzie, operasyon sırasında Bağdadi'nin üzerindeki intihar yeleğini patlaması sonucu ölen çocuk sayısının 2 olduğu bilgisini vererek, ölen IŞİD'li sayısının 4'ü kadın ve Bağdadi dahil 2'si erkek olmak üzere 6 olduğunu aktardı.

CENTCOM Komutanı, açıklamasında "(Bağdadi'nin) Gizlendiği yerde kısa süreli ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde ettiğimiz netleştiğinde, onu yakalamak veya öldürmek için tasarlanmış bir infaz planı geliştirdik ve görev için özel bir operasyon ekibi hazırlamaya başladık. Misyonun ana taslağı Suriye'de önceden düzenlemiş olan özel operasyon kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir helikopter saldırısıydı" ifadelerini kullandı.


#DEAŞ
#Bağdadi
#ABD
4 yıl önce