|

DEAŞ’la mücadele bitti

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilme kararı aldığını açıklamasının ardından Beyaz Saray’dan da kritik bir açıklama geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 05:40 - 5/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Beyaz Saray, Suriye’de DEAŞ ile mücadeleyi sonlandırdıklarını ilan etti
Beyaz Saray, Suriye’de DEAŞ ile mücadeleyi sonlandırdıklarını ilan etti

Açıklamanın Ankara’daki kritik Suriye zirvesiyle aynı saatlerde gelmesi dikkat çekti. Beyaz Saray açıklamasında “Suriye’de DEAŞ ile askeri mücadele sonlandırılacak. Suriye’de DEAŞ’la mücadelede sona gelindi. DEAŞ’ın yeniden ortaya çıkmaması ve barış için BM de dahil bölge ülkeleri ortak çalışmalı.” ifadelerini kullandı.

Bir süre daha kalacak

Ancak Amerikan medyasının yine Beyaz Saray’a dayandırdığı haberlere göre, terör örgütü PKK/PYD ile müttefik olan ABD ülkede bir süre daha kalacak. ABD Başkanı Trump, önceki gün Suriye’den çekilme kararına ilişkin “Suriye’deki askerlerimizi geri çekmek ve ülkemizi yeniden inşa etmek istiyorum. Bazen eve dönmenin zamanı gelmiştir. Biz de bunu çok ciddi şekilde düşünüyoruz.” demişti.


‘Çin’le savaşı aptallar kaybetti’

ABD Başkanı’nın, dün attığı bir tweetle, “Çin’le bir ticaret savaşının içinde değiliz” açıklaması yapması da şaşırttı. Trump, “O savaş, uzun yıllar önce ABD’yi temsil eden aptal ya da beceriksiz insanlar yüzünden kaybedildi. Şimdi yıllık 500 milyar dolarlık ticaret açığımız var. Bunun üstüne fikri mülkiyet hırsızlığı 300 milyar dolar. Bunun sürmesine izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

#Suriye
#ABD
#DEAŞ
6 yıl önce