|

Devlet televizyonunu ele geçiren Taliban'dan halka 'sakin olma' çağrısı

Afganistan'da Taliban güçlerinin 20 yıl sonra Kabil’e girerek yönetimi ele almasının ardından kaos yaşanıyor. Binlerce kişin ülkeden kaçmak için akın ettiği Kabil Havaalanı'nda izdiham yaşanırken, Taliban devlet televizyonundan sık sık halka sakin olmaları yönünde çağrı yapıyor.

13:08 - 16/08/2021 Pazartesi
Güncelleme: 13:22 - 16/08/2021 Pazartesi
Diğer
Kabil Havalimanı
Kabil Havalimanı

Afganistan'da Taliban güçleri 20 yıl sonra Kabil’e girdi. Taliban, iktidarın devir teslimi için Afgan hükûmetiyle masaya oturdu. İlerleyen saatlerde Devlet Başkanlığı Sarayı ve bazı kamu binalarında kontrol de Taliban güçlerine geçti. Kabil’den çıkışlar için güvenli koridor oluşturulacağı belirtilirken, havalimanında ve sınırlarda yoğunluk oluştu. Devlet Başkanı Eşref Gani de ülkeyi terk etti.

BİNLERCE KİŞİ KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

Tüm bu yaşananların ardından ülkede kaos hakim. Devler ülkedeki vatandaşlarını ve diplomatlarını ülkeye getirmek için tahliye operasyonları başlatırken, ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi de Kabil Havaalanı'na akın etti.



'SAKİN OLUN' ÇAĞRISI

Başkent Kabil’e giren Taliban güçlerinin devlet televizyon binasının kontrolünü de ele aldığı aktarılırken, buradan sık sık halka çağrı yapıyor.

Sputnik'in aktardı habere göre, devlet televizyonunun kontrolünü ele geçiren Taliban, yayınlarda Afgan halkına sakin olma çağrıları yapıyor.



#DEVLET TELEVİZYONU
#ÇAĞRI
#TALİBAN
#AFGANİSTAN
#KABİL
#HAVAALANI
#TAHLİYE
3 yıl önce