Yeni silahı tanıttılar: 'Tedavisi olmayan baş ağrısı' yaşatacak

12:15, 22/09/2026, Salı
AA
Yeni silahı tanıttılar: 'Tedavisi olmayan baş ağrısı' yaşatacak
Arşiv

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni bir silah sistemine ait olduğunu öne sürdüğü füze denemelerinin savaş hazırlıklarını güçlendireceğini savundu. Güney Kore ise Pyongyang’ın füze kabiliyetlerine ilişkin açıklamalarının tamamen güvenilir olmayabileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, pazar günü kızıyla takip ettiği füze atışlarına dair açıklama yaptı.

Kim, silahın geliştirilmesinin Kuzey Kore'nin savaş hazırlığını güçlendireceğini ve düşmanlarına "tedavisi olmayan baş ağrısı" yaşatacağını söyledi.

Yeni silah sistemi iddiası

Ordunun geçen hafta sonu denediği füzelerin "büyük öneme sahip" yeni bir silah sistemine ait olduğunu ileri süren Kim, bunlara dair detay paylaşmadı.

KCNA'nın pazar günkü denemelere ilişkin yayımladığı fotoğraflarda 2 füzenin fırlatma araçlarından ateşlendiği görülüyor.

Füzelerin hızı ve menzili ekrana yansıdı

Ekrandaki grafiklerde harita üzerine yerleştirilmiş bir füze rotası ile saatte yaklaşık 7 bin 725 kilometre hız, 35,8 kilometre irtifa ve 908,2 kilometre menzil rakamları gösterildi.

Güney Kore'den Kuzey Kore'nin iddialarına itiraz

Bildirilen menzil, Güney Kore ordusunun açıkladığı uçuş mesafesini aşarken, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Jang Do-young, ordunun Kuzey Kore'nin açıklamasındaki ayrıntıları değerlendirdiğini belirterek, Kuzey Kore'nin füze kabiliyetlerine ilişkin iddialarının "yüzde 100 güvenilir olamayacağı" uyarısında bulundu.

İki füze 450 ve 600 kilometre uçtu

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin pazar günü doğu kıyısındaki Wonsan bölgesinden 3 saat arayla 2 kısa menzilli füze fırlattığını tespit etmişti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, füzelerin denize doğru yaklaşık 450 ve 600 kilometre uçtuğunu bildirirken, Japon ordusu füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölgesi dışındaki sularda düştüğünü açıklamıştı.


Macron duyurdu: Ukrayna'ya hava savunma sistemi vereceğiz
Dünya
Macron duyurdu: Ukrayna'ya hava savunma sistemi vereceğiz
MEB okul saldırısına ilişkin 3 müfettiş görevlendirdi
Gündem
MEB okul saldırısına ilişkin 3 müfettiş görevlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de diplomasi trafiği
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de diplomasi trafiği
Hem ehliyetini kaybetti hem de 28 bin lira ceza yedi
Gündem
Hem ehliyetini kaybetti hem de 28 bin lira ceza yedi
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026