|

Dünya Bankası Başkanı Ivanka olacak

Dünya Bankası’nda Jim Yong Kim’den boşalan başkanlık koltuğuna ABD Başkanı Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın atanacağı iddia ediliyor. The Financial Times adayların Ivanka Trump ve ABD’nin eski BM Temsilcisi Nikki Haley olduğunu yazdı. Bankada en büyük paya sahip olan ABD, başkan seçme hakkını da elinde tutuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:12 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
BD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump
BD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump

Geçen Pazartesi günü görevinden beklenmedik bir kararla ayrılan Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim’den boşalan koltuğa ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın geleceği iddia edildi.

İngiltere merkezli The Financial Times gazetesinin iddiasına göre Ivanka Trump ile birlikte ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Temsilcisi Nikki Haley de Dünya Bankası Başkanlığı için düşünülen adaylardan arasında.
Ivanka Trump, 2004 yılında Pensilvanya Üniversitesi’nden iktisat derecesiyle mezun olmuştu.
Ivanka Trump Hamburg’ta düzenlenen G20 Zirvesi’nde selefi olacağı iddia edilen Jim Yong Kim ile birlikte bir oturumda biraraya gelmişti.
  • Bankanın yazılı olmayan kurallarına göre, Dünya Bankası’nda en büyük paya sahip ABD, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan kurumun başkanını seçme hakkına sahip.
#Nikki Haley
#Ivanka Trump
#ABD
#Donald Trump
5 yıl önce