|

Dünya için yeni bir cins: Meksika'da 95 milyon yıllık balık fosili bulundu

Meksika'da 95 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen yeni bir balık türünün fosili keşfedildi. Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nde paleoekoloji uzmanı olan Kleyton Magno Cantalice, "Choichix alvaradoi" adını verdikleri bu türün dünya için yeni bir cins olduğuna işaret etti.

07:15 - 14/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 07:26 - 14/07/2021 Çarşamba
AA
Arşiv- Fosili bulunan balığın, dinozorlarla aynı dönemde yaşadığı tahmin ediliyor.
Arşiv- Fosili bulunan balığın, dinozorlarla aynı dönemde yaşadığı tahmin ediliyor.

Ülkenin güneydoğusunda yer alan Chiapas eyaletinde, bir taş ocağında fosili bulunan balığın, dinozorlarla aynı dönemde Amerika kıtasında yaşadığı tahmin ediliyor.

Araştırmacılar, fosilin Amerikan kökenli bir balık türü olduğunu belirterek,
"Sırt ve anal yüzgeçlerinde çok sayıda diken bulunan bir balık fosili bulundu. Bu daha önce tanımlanmamış ve yaklaşık 95 milyon yıl önce yaşamış olan yani dinozorlarla aynı döneme ait bir tür."
ifadesini kullandı.

DÜNYA İÇİN YENİ BİR CİNS

Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nde paleoekoloji uzmanı olan Kleyton Magno Cantalice, "Choichix alvaradoi" adını verdikleri bu türün
dünya için yeni bir cins
olduğuna işaret ederek, "
Sadece bir hayvan böyle yapıya sahiptir, bu olağanüstü ve tuhaf görünümlü balığın ciğerinin bulunduğu, kemik kafesinin bir parçasını bulduk."
dedi.

Cantalice, bulunan türün kökeninin Meksika'da olduğuna dikkati çekerek, "Daha önce balıkların Avrupa'dan geldiğine ve Amerika'nın bu bölgesine göç ettiklerini inanılıyordu. Ancak şimdi en eski ve en ilkel balıkların bu bölgede olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



#95 yıllık
#Balık fosili
#Meksika
3 yıl önce