Endonezyalı depremzedeler Türkiye'ye minnettar

Yeni Şafak
13:52, 10/10/2018, ÇarşambaG: Güncelleme: 13:57, 10/10/2018, Çarşamba
AA
Endonezyalı depremzedeler Türkiye'ye minnettar
Endonezya halkı, Türkiye'nin ilk günden itibaren desteğini açıklamasının kendilerine moral verdiğini söyledi.

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda meydana gelen 7,5 şiddetindeki deprem ve ardından oluşan tsunami nedeniyle Türkiye'den bölgeye giden sivil toplum kuruluşları, binlerce afetzedeye sıcak yemek, gıda ve hijyen yardımı ulaştırdı. Dewan Da'wah Vakfı Orta Sulawesi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hacı Hasanuddin, "Türkiye'nin destekleriyle inşallah ayakta kalmaya çalışacağız. Türkiye maddi ve manevi açıdan bizlere çok büyük destek oldu. Bizler bunun karşılığını belki veremiyoruz ama Allah mutlaka verecektir" ifadelerini kullandı.

Dewan Da'wah Vakfı Orta Sulawesi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hacı Hasanuddin, Endonezya'daki deprem ve tsunamiye ilişkin, "Türkiye maddi ve manevi açıdan bizlere çok büyük destek oldu. Bizler bunun karşılığını belki veremiyoruz ama Allah mutlaka verecektir" dedi.

Sulawesi Adası'nda 28 Eylül'de meydana gelen 7,5 şiddetindeki deprem ve sonrasında oluşan tsunaminin ardından Endonezya ile dayanışma içerisinde olduğunu duyuran Türkiye, afetzedelere destek sunmak için hızla harekete geçti.


Birçok sivil toplum kuruluşu harekete geçti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, deprem ve tsunamide hayatını kaybedenler için Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'ya taziye dileklerini bildirmesi, Türkiye'nin AFAD ve Kızılay başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla Endonezya'ya her türlü yardıma hazır olduğunu iletmesinin ardından AFAD'ın yanı sıra aralarında Diyanet Vakfı, Türk Kızılayı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu çalışmalarına başladı.

  • Bu kapsamda Endonezya'ya ulaşan söz konusu kuruluşlarca binlerce afetzedeye yardımda bulunuldu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/10/01/57/resized_97a6e-1140_tur_picture_20181010_16596353_16596352.jpg

Genel merkezi Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan Dewan Da'wah Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Orta Sulawesi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hacı Hasanuddin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk günden itibaren desteğini açıklamasının kendilerine moral verdiğini söyledi.

Deprem ve tsunaminin en fazla yıkıma neden olduğu Palu bölgesinde, halkın büyük bir travma yaşadığını belirten Hasanuddin, "Deprem'den sonra elektrik kesildi, iletişim ağlarımız kesildiği için kimseye ulaşamadık. Depremden sonra tsunami felaketi meydana geldi. Bu felaket insanların bir travma yaşamasına neden oldu. Depremde toprak altında ve tsunami ile suda boğularak kaybolan çok insan var. Şu an özellikle Palu'da yaşayan insanlar büyük bir travma yaşıyorlar." diye konuştu.


"Türkiye'nin destekleriyle ayakta kalmaya çalışacağız"

Deprem ve tsunami tehlikesinin sürdüğüne işaret eden Hasanuddin, enkaz altındakilerin çıkarılmasının uzun bir zaman alacağını belirtti.

Hasanuddin, bu nedenle bölgede yaşanan travmatik durumun devam edeceğini dile getirerek, "Bu süreç devam edecek. Belki bir belki iki ay daha sürecek. Ama biz dayanabildiğimiz kadar ayakta kalmaya çalışacağız. Türkiye'nin destekleriyle inşallah ayakta kalmaya çalışacağız. Türkiye maddi ve manevi açıdan bizlere çok büyük destek oldu. Bizler bunun karşılığını belki veremiyoruz ama Allah mutlaka verecektir" şeklinde konuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026