|

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız." açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz günlerde Paşinyan "Azerbaycan’ın kullandığı yüksek teknolojili silahlara karşı bir şansınız var mı" sorusuna, "Aynı kapasiteye sahip olmayabiliriz. Ancak bu teknolojileri öz savunmamız için de geliştirmeyi planlıyoruz" şeklinde cevap vermişti.

20:12 - 6/10/2020 Salı
Güncelleme: 20:30 - 6/10/2020 Salı
Yeni Şafak
Nikol Paşinyan
Nikol Paşinyan

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan geri adım attı. Paşinyan yaptığı açıklamada, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız." ifadelerini kullandı

Paşinyan'ın geri adım atmasındaki temel sebep olarak Rusya'nın kendisine destek vermeyen tutumu gösteriliyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in gazeteciler ile görüştüğü sırada telefon ile arayan Paşinyan'a 'meşgulüm' diyerek suratına kapattığı telefon görüşmesi dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Azerbaycan'la aynı kapasiteye sahip değiliz

Azerbaycan ve Ermenistan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan ordusunun uğradığı hezimetle ilgili Paşinyan'dan bir itiraf gelmişti. Paşinyan "Azerbaycan’ın kullandığı yüksek teknolojili silahlara karşı bir şansınız var mı" sorusuna, "Aynı kapasiteye sahip olmayabiliriz. Ancak bu teknolojileri öz savunmamız için de geliştirmeyi planlıyoruz" şeklinde cevap vermişti.

#Ermenistan
#Azerbaycan
#Paşinyan
4 yıl önce