|

Ermenistan'da mağlubiyet öfkesi dinmiyor: Özel harekat birimleri şehir merkezine konuşlandırıldı

Ermenistan'da Dağlık Karabağ anlaşmasına karşı büyüyen öfke dinmiyor. Erivan'da çok sayıda protestocu bugün de sokaklara döküldü. Polis ve muhalif göstericiler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edilirken onlarca kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi. Erivan'da günün erken saatlerinde polis ve özel harekat birimleri şehir merkezinde konuşlandırıldı. Protestoları önlemek için görevlendirilen askerlerle halk yüz yüze geldi.

13:46 - 11/11/2020 Çarşamba
Güncelleme: 16:26 - 11/11/2020 Çarşamba
Ermenistan'da Dağlık Karabağ anlaşması protesto ediliyor.
Ermenistan'da Dağlık Karabağ anlaşması protesto ediliyor.

Dağlık Karabağ anlaşmasını protesto eden ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifasını isteyen halk bugün de sokaklara döküldü.


Ermenistan’da muhalifler partiler, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da çatışmaları sona erdiren anlaşmayı imzalaması nedeniyle hükümetin istifası için protesto başlattı.


Protestocular, Ermenistan’ın başkenti Erivan'daki Özgürlük Meydanı'nda toplandı.

Başbakan Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ’da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesine karşı çıkan protestocular, hükümetin istifa etmesini istedi.


Hükümet çok sayıda özel hareket birimini Erivan'a gönderdi.


KIZGINLIK BİTMİYOR

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen gösterilerde onlarca kişi gözaltına alındı.

Bazı protestocuların polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında muhalif "Müreffeh Ermenistan" Partisi Başkanı Gagik Tsarukyan ve diğer muhalif partilerin temsilcileri de bulunuyor.


Ayrıca, eski Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın da Ulusal Güvenlik Servisine çağrıldığı ifade edildi.



Hükümete muhalif "Daşnaktsutyun" Yüksek Konsey Temsilcisi İşhan Sagatelyan, gösterilerde yaptığı konuşmada, Ulusal Kurtuluş Komitesini oluşturduklarını duyurdu. Bunun Parlamentoda yer alan bazı siyasi partiler tarafından desteklendiği de belirtildi.


Erivan'da günün erken saatlerinde polis ve özel harekat birimleri şehir merkezinde konuşlandırıldı.



#erivan
#azerbaycan
#ermenistan
#dağlık karabağ
3 yıl önce