|

Fener Rum Patriği: Beni Erdoğan ciddiye alıyor Çipras hor göremez

Yunan Başbakanı Çipras’ın laik bir anayasa için Yunan Kilisesi ile vardığı mutabakat İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin tepkisini çekti. Patrik Bartholomeos, Çipras'a "Beni Erdoğan ciddiye alıyor, Çipras hor göremez" diyerek hesap sordu.

Yeni Şafak
13:18 - 13/11/2018 Tuesday
Güncelleme: 13:50 - 13/11/2018 Tuesday
Diğer
İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos
İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos

Yunanistan’da din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması için Başbakan Aleksis Çipras ile Atina Başpiskoposu Yeronimos arasında varılan anlaşmaya İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos sert tepki gösterdi.

Erdoğan beni ciddiye alıyor, Çipras beni hor göremez


Hürriyet'in haberine göre Bartholomeos, bu anlaşmayla ilgili kendisini bilgilendirmek için İstanbul’a gelen Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Kostas Gavroğlu’nu fena azarladı.


Bartholemos görüşme sırasında İstanbullu Rum olan Gavroğlu’na
"Bana, (Cumhurbaşkanı) Erdoğan beni ciddiye alıyor, bana saygı gösteriyor. Çipras beni hor göremez. Bunu kabul etmiyorum"
dedi.

Patrik Bartholomeos, görüşmede ayrıca
"Ben koskoca Rusya’nın, Putin’in saldırılarından yılmadım. Şimdi, aleyhimde oynanan bu oyunları mı kabul edeceğim? Yanılıyorsunuz"
diye konuştu. Bartholomeos “Sen İstanbul’da doğdun. Senin beni zamanında bilgilendirmen gerekirdi” diyerek de Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Gavroğlu’nu azarladı.


Fener Patriği, Ukrayna Kilisesi’nin Rus Kilisesi’nden bağımsızlığı nedeniyle Rusya ile de kriz yaşıyor.

#Erdoğan
#Yunanistan
#Patrik
#Bartholomeos
#Çipras
5 years ago