|

Fransa yeniden karıştı

Fransa'nın başkenti Paris'te 17 Kasım'dan bu yana gösteriler devam ederken, kent bugün yeni bir öfke dalgasını bekliyor. Geçtiğimiz hafta çok sayıda ünlü mağazanın zarara uğradığı Paris'te markalar suntalı önlem alırken, göstericiler geri adım atmamakta kararlı gibi görünüyor. Daha önceki gösterilerde 800 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün ise sadece bu saate kadar 80 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
12:16 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:31 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fransa'da sarı yelekliler sokağa döküldü.
Fransa'da sarı yelekliler sokağa döküldü.

Fransa'da, 17 Kasım'da başlayan akaryakıt zamları ülke genelinde protesto edilirken başkent Paris'teki Champs-Elysees Caddesi'nde Sarı yelekliler adı altında örgütlenen eylemciler, yeniden sokaklara döküldü.

Elysees Caddesi'nde bugün sabah saatlerinden itibaren yoğun bir hazırlık başlamış ve ünlü markalar, mağazaları zarara uğramasın diye vitrinlerinin önüne sunta kaplattırmıştı.


  • Sadece bugünkü gösterilerde 80 kişi gözaltına alındı.

Fransa'da neler oluyor?

Ülkede "Sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, son bir yılda motorin fiyatlarının yüzde 20'den fazla artması üzerine yaklaşık 15 gündür ülke genelinde gösteriler düzenliyor.

Gösterilerde, şu ana kadar Paris'in ünlü caddelerindeki birçok iş yeri zarar gördü, ülke genelinde çok sayıda akaryakıt deposunun giriş ve çıkışları tutuldu.

Eylemler nedeniyle geçen cumartesi Eyfel Kulesi ziyarete kapatılırken, polisin eylemcilere sert müdahalesi dikkati çekti.

Ülke genelindeki protestolarda çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 141'i güvenlik görevlisi 780 kişi yaralanmış, 794 kişi gözaltına alınmış ve 9 kişi hapis cezasına çarptırılmıştı.


Göstericiler geri adım atmamaya kararlı gibi duruyor. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve yönetimi de öyle.
göstericileri "Haydut" diye nitelendirmişti.

#Fransa
#Akaryakıt zammı
#Protesto
5 yıl önce