Bakan Bolat New York'taki yatırım zirvesinde açıkladı: ABD'li şirketlerle yeni ortaklıklar kuruluyor

23:48, 23/09/2026, Çarşamba
DHA
Bakan Bolat New York'taki yatırım zirvesinde açıkladı: ABD'li şirketlerle yeni ortaklıklar kuruluyor
New York Türkevi’nde Türk-Amerikan iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelindi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkevi'nde ABD'li iş insanlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, "ABD'li şirketlerin yatırımlarını artırmak ve yeni ortaklıkların önünü açmak için kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ABD’li şirketlerin ülkemize yönelik ilgisini ve yatırımlarını artırmak, mevcut iş birliklerini daha da güçlendirmek ve yeni ortaklıkların önünü açmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.


Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle New York Türkevi’nde Türk-Amerikan iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Sanal medya hesabından buluşmaya ilişkin paylaşımda bulunan Bakan Bolat, Türkiye-ABD ekonomik ve ticari ilişkilerini daha da ileriye taşımak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; ülkenin güçlü yatırım potansiyelini, iş ve yatırım ortamını ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fırsatları kapsamlı şekilde ele aldıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarına değinen Bolat, “Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin sunduğu yatırım imkanlarını ve küresel değer zincirlerindeki güçlü konumunu ABD’li iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle paylaşarak, karşılıklı yatırımların artırılması ve ticaret hacmimizin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu” dedi.


Bakan Bolat açıklamasını, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ABD’li şirketlerin ülkemize yönelik ilgisini ve yatırımlarını artırmak, mevcut iş birliklerini daha da güçlendirmek ve yeni ortaklıkların önünü açmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadeleriyle tamamladı.


Bakan Bolat New York’ta mesajı verdi: Türkiye’ye yatırım çağrısı
Ekonomi
Bakan Bolat New York’ta mesajı verdi: Türkiye’ye yatırım çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de diplomasi trafiği
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 81. Genel Kurulu için New York'ta: Heyette kritik isimler var
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 81. Genel Kurulu için New York'ta: Heyette kritik isimler var


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026