|

Fransa'da polise fişleme izni: Vatandaşların siyasi ve dini görüşleri listelenecek

Fransa'da "devletin güvenliği" bahane edilerek polislere vatandaşları fişleme yetkisi verildi. Ülkede Danıştay, polis ve jandarmanın "devletin güvenliği adına" insanların siyasi ve dini görüşleri ile sağlık bilgilerini listelemesine izin veren 3 kararnameyi kabul etti.

09:05 - 5/01/2021 Salı
Güncelleme: 09:11 - 5/01/2021 Salı
AA
Fransa'da Macron'un kararları vatandaşların tepkisine yol açıyor.
Fransa'da Macron'un kararları vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Fransa'da Danıştay, polis ve jandarmanın "devletin güvenliği adına" insanların siyasi ve dini görüşleri ile sağlık bilgilerini listelemesine izin veren 3 kararnameyi kabul etti.

Danıştay, onayladığı bu kararnamelerin düşünce, vicdan ve din özgürlüğünü orantısız şekilde ihlal etmediğini belirtti.

BAHANE DEVLET GÜVENLİĞİ!

4 Aralık'ta hükümetin kararıyla yayımlanan kararnameler, polisin ve jandarmanın "devletin güvenliği adına" insanların siyasi ve dini görüşleri ile sağlık bilgilerini listelemesine izin veriyor.

HER ŞEY KAYIT ALTINA ALINABİLECEK

Kararnamelere göre sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, yorumlar ve terör eylemlerinde bulunmakla şüphelenilen veya Fransa'nın toprak bütünlüğünü tehdit eden kişiler listelenebilecek. Kararnamelerdeki düzenlemeler, ülkedeki dernekleri de kapsıyor.

Ülkede bu kararnameler yayımlanmadan önce polis ve jandarmanın insanların sadece eylemlerin listelenmesine izin veriliyordu.

#Danıştay
#fişleme
#Fransa
3 yıl önce