|

Fransa'dan skandal paylaşım: Türk topraklarını Ermenistan'a kattı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sıcak çatışmalar devam ediyor. Türkiye'nin de desteğiyle bozguna uğrayan ve zor günler geçiren Ermenistan'a destek veren Fransa Auvergne Rhônes Alpes Belediye Başkanı Laurent Wauquiez skandal bir paylaşımda bulundu. Ermenistan için yardım toplayan ve gönderilmek üzere hazırlanan kolilerin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Wauquiez'in paylaşımındaki haritada Türkiye'nin Doğu illeri, Batı Ermenistan olarak yer alması büyük tepki topladı.

11:07 - 6/10/2020 Salı
Güncelleme: 11:19 - 6/10/2020 Salı
Yeni Şafak
Fransa'da belediye başkanının paylaşımında, Türk topraklarının Ermenistan'a katıldığı görüldü.
Fransa'da belediye başkanının paylaşımında, Türk topraklarının Ermenistan'a katıldığı görüldü.

Ermenistan'ın, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan topraklarına saldırılar düzenlemesinin ardından başlayan çatışmalar, tüm cephe hattı boyunca devam ediyor. Ermeni güçleri, Azerbaycan ordusunun aldığı önlemler ve hedeflere vurduğu darbeler sonrası büyük kayıplar veriyor. Azerbaycan'ın gerçekleştirmiş olduğu saldırılar sonrası Ermenistan'daki hastanelerde yaralı askerlerden dolayı sağlık sistemi çökmüş durumda.



Ermenistan'a tıbbi malzeme yardımı

Fransa'da Auvergne Rhones Alpes Belediye Başkanı Laurent Wauquiez de, Ermenistan için ilaç ve acil yardım malzemesi topladıklarını açıkladı. Ancak Fransız başkanın ilaçları topladıktan sona paylaştığı harita tepki çekti. Wauquiez'ın paylaştığı haritada, Türkiye'nin doğusu Batı Ermenistan olarak gösterildi.



#Ermenistan
#Fransa
#harita
4 yıl önce