Fransa dörde bölündü

Yeni Şafak
04:00, 24/04/2017, PazartesiG: Güncelleme: 10:20, 24/04/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Fransa
dörde bölündü
Fransa dörde bölündü

Fransa’da seçmenler Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gitti. Geniş güvenlik önlemleri altında 69 bin 245 seçim merkezinde gerçekleşen oy kullanma işleminde 50 bin polis ve jandarmanın yanı sıra 7 bin asker görev yaptı.

Akşam saatlerinde açıklanan sandık çıkış anketlerine göre 4 aday da birbirine yakın oylar aldı. Siyasi merkezdeki Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen 7 Mayıs'ta yapılacak ikinci tura kaldı. Macron oyların yüzde 23,7'sini alarak seçimden birinci çıktı. Le Pen de yüzde 21,7'lik oy oranıyla ikinci oldu. Merkez sağdaki François Fillon ve aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon ise yüzde 19,5'er oy aldı. İlk tur seçimin resmi sonuçlarının 26 Nisan Çarşamba gününe kadar açıklanması bekleniyor.

  • Fransa'da cumhurbaşkanlığı için yarışan 4 aday da birbirine yakın oylar aldı. Sandık anketlerine göre Macron yüzde 23,7 ile birinci, aşırı sağcı Le Pen 21,7 ile ikinci oldu. İki lider ikinci tura kaldı.


http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/04/24/06/38/resized_30d64-4e6ad34ffransanusrett.jpg
‘Nusret’li oy kullanma çağrısı

Fransa İçişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından, restoranında müşterilerine hazırladığı etlere tuz atma şekliyle dünya çapında fenomen haline gelen iş adamı Nusret’in fotoğrafını paylaşarak oy kullanma çağrısı yaptı. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yayımlanan mesajda, “Yaşadığınız şehre bağlı olarak saat 19.00 veya 20.00’ye kadar oy kullanabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi. Fransa İçişleri Bakanlığının Nusret’li çağrısı Twitter’da kısa sürede en çok paylaşılan tweet oldu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026