|

Gazze en büyük hapishane

İsrail askerleri, Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'da gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti. Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı.

.
00:00 - 7/12/2013 السبت
Güncelleme: 23:12 - 6/12/2013 الجمعة
Yeni Şafak
Gazze en büyük hapishane
Gazze en büyük hapishane

Batı Şeria'daki Rum Ortodoks Kilisesi Sebastia Başpiskoposu Ataullah Hanna, Gazze'nin dünyanın en büyük hapishanesine dönüştüğünü söyledi.

Ramallah'ı ziyaret eden Hanna, burada Gazzeli milletvekilleriyle bir araya geldi. Hanna, ziyaret sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, 'Gazze'de halkımızın maruz kaldığı kuşatmanın kaldırılması gerek. Orada dik bir duruş sergileyen insanları kutluyor, dünyanın tüm özgür insanlarından, özellikle Arap halklarından Gazze'deki ambargoyu delmek için çaba sarf etmelerini talep ediyoruz' dedi. Gazzelilerin de Filistin halkının bir parçası olduğunu ve güven içinde yaşamayı hak ettiklerini belirten Hanna, 'Gazze, dünyadaki en büyük hapishane. Çünkü bir buçuk milyondan fazla kişi muhasara altında ve zor insani koşullar altında yaşıyor' ifadelerini kullandı. İsrail, 2006 yılında, Hamas'ın seçimleri kazanmasının ardından Gazze'yi havadan, karadan ve denizden ambargo altına almış, Hamas'ın 2007 Haziran'ında iktidara gelmesi üzerine ambargoyu daha da sıkılaştırmıştı.

٪d سنوات قبل