Güney Kore'den Kuzey Kore'ye misilleme tehdidi

15:04, 16/03/2023, Perşembe
AA
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye misilleme tehdidi
Güney Kore Kuzey Kore'ye misilleme tehdidinde bulundu

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'nde gerçekleştirdiği iki balistik füze denemesi sonrasında Kuzey Kore'yi 'pervasız' provokasyonlarının bedelini ödeyeceği konusunda uyardı.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantısında konuşan Yoon, "Kuzey Kore kesinlikle pervasız provokasyonlarının bedelini ödeyecek." dedi.

NSC ayrıca Kuzey Kore'nin füze denemelerini şiddetle kınayarak bunu Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının alenen ihlali olarak nitelendirdi.


Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol

NSC, Kuzey Kore’nin eylemlerinin Kore Yarımadası'ndaki gerilimi artıran ve bölgesel barışı tehdit eden ağır bir provokasyon olduğunu vurguladı.

Kuzey Kore, dün Güney Kore ile ABD'nin düzenlediği askeri tatbikat sırasında karadan karaya iki füze fırlattığını duyurmuştu.

Denemelerin, Güney Kore ile ABD'nin düzenlediği "Özgürlük Kalkanı" tatbikatı devam ederken yapılması dikkati çekmişti.

Güney Kore ve ABD'nin 14 Mart’ta başlattığı tatbikatın, 23 Mart'a kadar sürmesi bekleniyor.



Tatbikata ilişkin Güney Kore'nin açıklamasında, "Bu, Güney Kore'yi, Kuzey'in olası saldırganlığına karşı savunmak için tasarlanmış ortak harekat planına dayalı tatbikat" ifadesi kullanılmıştı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026