Hamas ateşkes anlaşmasına ön onayı verdi

21:37, 01/02/2024, PerşembeG: Güncelleme: 23:07, 01/02/2024, Perşembe
Diğer
Hamas ateşkes anlaşmasına ön onayı verdi
Gazze (Foto: Arşiv)

Katar Dışişleri Bakanlığı, Hamas'ın Gazze'deki çatışmaların bir süre durması ve esir takasını içeren ateşkes anlaşmasına 'ön onayı' verdiğini duyurdu. Söz konusu anlaşma yürürlüğe girerse, terör devleti İsrail saldırılarını en az 35 günlüğüne durduracak.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Gazze konulu toplantıda Katar, ABD, Mısır ve İsrail arasında yapılan görüşmeler sonrası bir ateşkes teklifi oluşturulmuştu. Bu öneri, İsrail ve Hamas'a sunuldu.

35 günlük ateşkes

Gazze'de İsrail katliamlarını 35 günlüğüne durduracak, esir takasını da içeren teklife ilişkin Katar'dan yeni bir açıklama geldi.

Hamas ateşkes anlaşmasına ön onayı verdi

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail tarafının teklifi kabul ettiğini duyurdu.

Hamas'ın da teklife olumlu yaklaştığı mesajını verdi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026