|

Hollanda'daki Türk aday Kuzu ile ilgili önemli detay

Hollanda'da 13 milyon seçmen bugün sandık başında. 30'a yakın partinin katıldığı seçimlerde Türk bir isim de var. Türk kamuoyu Tunahan Kuzu'yu, 'Hollanda parlamentosunda Türkiye için tek başına saygı duruşunda bulunan vekil' ve 'Netanyahu'nun elini sıkmayan Türk vekil' olarak tanıyor.

Yeni Şafak
15:42 - 15/03/2017 الأربعاء
Güncelleme: 16:50 - 15/03/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Türk kamuoyu Tunahan Kuzu'yu, 'Hollanda parlamentosunda Türkiye için tek başına saygı duruşunda bulunan vekil' ve 'Netanyahu'nun elini sıkmayan Türk vekil' olarak tanıyor.
Türk kamuoyu Tunahan Kuzu'yu, 'Hollanda parlamentosunda Türkiye için tek başına saygı duruşunda bulunan vekil' ve 'Netanyahu'nun elini sıkmayan Türk vekil' olarak tanıyor.

Hollandalılar, ırkçı söylemler, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve Türk bakanlara yönelik skandal tavrın gölgesinde genel seçim için oy kullanıyor.



Genel seçimlerde 28 parti yarışıyor. Onlardan birisi Hollanda'daki Türk asıllı Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi. Türk kamuyo, Tunahan Kuzu'yu, 13 Mart 2016'da Ankara Kızılay'da gerçekleşen terör saldırısının ardından Hollanda parlamentosunu 1 dakikalık saygı duruşuna çağırıp, çağrısına uyulmamasının ardından tek başına saygı duruşunda bulunmasından tanıyor. Kuzu ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hollanda ziyareti sırasında tokalaşmayı redddetmişti.



Meclis'te 3 sandalye alması bekleniyor


Türk milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi katılıyor. Son yıllarda Hollanda'da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların sesini duyurmak için siyasi arenaya giren DENK'in de 3 sandalyeyle mecliste yer alması bekleniyor.



  • Genel seçimde bin 114 aday ve 28 parti, 150 sandalye için yarışıyor - 27 Türk kökenli adayın da katıldığı seçimlerde, hiçbir partinin tek başına hükümet kurma çoğunluğuna ulaşması öngörülmüyor. Hükümet kurma sürecinin, günler, haftalar hatta aylar sürmesi bekleniyor.





#Tunahan Kuzu
#Selçuk Öztürk
#DENK
#Hollanda
٪d سنوات قبل