|

İlk Maarif okulu Kırgızistan’a

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Asya’daki ilk “Türkiye Maarif Vakfı” okulunun Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te açılacağını duyurdu. Çavuşoğlu, “(FETÖ) Sadece bizim için değil Kırgızistan için de tehdittir” dedi.

00:00 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 03:27 - 11/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, Bişkek’te, Kırgızıstan-Türkiye Manas Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan ‘ ’Eren Bülbül Sağlık Ocağı,Laboratuvar ve Kovid-19 Test Merkezi’’nin açılış törenine katıldı.
Çavuşoğlu, Bişkek’te, Kırgızıstan-Türkiye Manas Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan ‘ ’Eren Bülbül Sağlık Ocağı,Laboratuvar ve Kovid-19 Test Merkezi’’nin açılış törenine katıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev’le baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda, mevkidaşıyla ikili ilişkileri her boyutuyla ele aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin de iki ülkenin kardeşliğinin bir nişanesi olduğunu söyledi.

FETÖ KIRGIZİSTAN İÇİN DE TEHDİTTİ

  • Çavuşoğlu, eğitim ya da diğer alanlarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi terör örgütlerine ihtiyaç bulunmadığına dikkati çekerek
    “(FETÖ) Sadece bizim için değil Kırgızistan için de tehdittir”
    ifadesini kullandı. Bunu her vesileyle dile getirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu,
    “Bu tür terör örgütlerinden de suç şebekelerinden de inşallah tamamen kurtulacağız”
    diye konuştu. İki ülkenin eğitim ve bilim alanında da iş birliğini geliştirdiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, Maarif Vakfı’nın Kırgızistan’da eğitim kalitesi çok iyi olacak şekilde anaokulundan liseye kadar okullar açacağını bildirdi.
Çavuşoğlu,
“Maarif okulu, Orta Asya’da açılacak ilk Maarif Vakfı okulu olacak. Bu da Kırgızistan’a verdiğimiz önemin göstergesidir”
dedi. Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu,
“Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’u seçilmelerinden dolayı tebrik ettik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve halk oylamasının huzur içerisinde yapılmasından memnunuz. 5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısını Türkiye’de yapacağız”
mesajını paylaştı.

ATA BEYİT MEZARLIĞI’NA ZİYARET

  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, resmi kabul öncesinde başkent Bişkek’e 25 kilometre mesafede bulunan Tanrı Dağı eteklerindeki Taş Döbö köyü yakınlarında yer alan Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi’ni ziyaret etti. Çavuşoğlu,
    “Kırgızistan ziyaretimize Ataların Mezarı Ata-Beyit Anıt Mezarlığıyla başlıyoruz. Kırgız kimliğinin ünlü yazarı Cengiz Aytmatov ve zulme karşı direnen tüm Kırgız kahramanları saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun”
    ifadesini kullandı.
#Maarif
#Kırgızistan
#Mevlüt Çavuşoğlu
3 yıl önce