|

İnatçı timsah yerinden kalkmadı: ABD donanması yardıma geldi

Florida'daki bir ABD Donanması üssü, pistlerinden birine kayarak jetleri başka bir yere inmeye zorlayan 110 kiloluk bir timsahı kaldıramayınca takviye çağırmak zorunda kaldı.

09:09 - 25/04/2022 Pazartesi
Güncelleme: 09:21 - 25/04/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
110 kiloluk dişi timsah havaalanında görüntülendi.
110 kiloluk dişi timsah havaalanında görüntülendi.

Deniz Kuvvetleri Hava Üssü Key West, Pazartesi günü arka planda bir Süper Hornet savaş uçağı havalanırken 110 kiloluk dişi Amerikan timsahının bir fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

Deniz Hava Üssü Facebook'ta "Bu hava sahası sakini son zamanlarda pistlerimizden birinde biraz güneşleniyordu ve yerinden kıpırdamak istemedi." diye yazdı.


Balık ve Yaban Hayatı sözcüsü Jason Rafter, "Onun yerel bir timsah olduğuna inanıyoruz. O bölgede yaklaşık dört yıl önce vardı. Bu şekilde onu uzaktan tanıyabiliriz." dedi.

Deniz Hava üssü sözcüsü Danette Baso Silvers Miami Herald'a verdiği demeçte, "Havaalanımızda yaşayan timsahlarımız var ve arada sırada kendilerini pistte buluyorlar ama bu inatçıydı." dedi.

Diğer yetkililer, bölgede gizlenen yarım düzineden biraz daha az timsah olduğunu iddia ediyor.

  • Çoğu Amerikan timsahı esas olarak Güney Florida'da yaşıyor. Timsahlar bir zamanlar avlanma amaçları nedeniyle nesli tükenmekte olan türler olarak listelenmişti ancak son 50 yılda nüfustaki artışıyla türler büyüdü.
  • Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'na göre, bugün 2.000'den fazla Amerikan timsahına kıyasla 1975'te 300'den az Amerikan timsahı kaldı.
  • Komisyonun web sitesinde, "Amerikan timsahlarının görüldüğü yerler, Güney Florida sularında veya yakınında vakit geçiren artan sayıda insanla birlikte iyileşmelerinin bir sonucu olarak arttı." deniliyor.
#ABD
#Florida
#Miami
#timsah
2 yıl önce