|

İngiliz hükümetinden ülkedeki Almanlar’a şaşırtan teklif: Kamyon şoförü olur musunuz?

İngiltere'de TIR ve kamyon şoförü açığından kaynaklanan akaryakıt ve gıda tedariki sorunları gidermek için çözümler arayan İngiliz hükümeti ülkede ikamet eden binlerce Alman'dan, daha önce hiç kullanmamış olsalar bile, ağır vasıta eksikliğine yardımcı olmak için kamyon kullanmasını istedi.

17:17 - 2/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 17:38 - 2/10/2021 Cumartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre Ulaştırma Bakanlığı tarafından İngiltere'de yaşayan Almanlara gönderilen ve Ulaştırma Bakanı Barones Vere'nin imzasını taşıyan mektupta Almanlardan ağır vasıta şoförlüğü sektörüne “geri dönmeyi düşünmeleri” istendi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

  • "Değerli becerilerinize ve deneyiminize hiç bu kadar ihtiyaç duyulmamıştı.
  • Lojistik endüstrisinde harika ağır vasıta şoförlüğü fırsatları var ve sektör genelinde istihdam koşulları iyileşiyor. Cazip maaş oranlarının yanı sıra esnek çalışma, sabit çalışma saatleri, sabit çalışma günleri, tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışmaya dair daha fazla seçenek olduğunu görüyoruz."

MEKTUP, 1999'DAN ÖNCE EHLİYET ALMIŞ ALMANLARA GÖNDERİLDİ

1999'dan önce verilen Alman ehliyetleri 7,5 tona kadar küçük ve orta boy kamyon kullanma yetkisi içeriyor. BK'de ikamet eden ve böyle bir ehliyete sahip olan Almanların neredeyse tamamına mektup gönderildiği ve neredeyse hiçbirinin daha önce ağır vasıta kullanmadığı düşünülüyor.

Cuma sabahı Londra'daki evinde mektubun biri kendisine, diğeri eşine gönderilen iki nüshasını alan 41 yaşındaki bir Alman, The Independent'a "Hayli şaşırdık" diyerek şunları söyledi:

  • " Eminim ağır vasıta sürücülerinin maaşları ve çalışma koşulları iyileşmiştir fakat nihayetinde bir yatırım bankasındaki görevimi sürdürmeye karar verdim. Eşim hiçbir zaman bir Volvo'dan daha büyük bir araç kullanmadı, dolayısıyla o da bu heyecan verici fırsatı reddetme niyetinde. Burada Brexit'ten sonra da bizim için uzmanlık işleri olduğunu bilmek güzel. Almanya'ya geri dönmüş olsaydık, asla bir kamyon sürme teklifi almazdık."

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: MEKTUPLAR GÖNDERİLİRKEN FİLTRELEME YAPAMADIK

Ulaştırma Bakanlığı'nın mektubu aslında ambulans şoförü ve sağlık görevlilerinin de gelip ağır vasıta araçları kullanmalarını isteyen aynı toplu gönderinin bir parçası.

Ulaştırma Bakanlığı, veri koruma kuralları nedeniyle sonuçları filtreleyemediklerini belirtti.

Bir Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi: "Mektup ağır vasıta ehliyetine sahip yaklaşık bir milyon kişiye otomatik olarak gönderildi ve kişisel veri koruması nedeniyle nüshaların listesini mesleğe göre daraltmak imkansızdı."

Öte yandan Maliye Bakanlığı, ülkede yaşanan ağır yük taşıtı şoförü eksikliğinin Brexit'le ilgili olduğunu reddetti. Maliye Bakanlığı Baş Sekreteri Simon Clarke "Karşılaştığımız zorluklar bu ülkeye özgü değil. Bunun bir şekilde sadece Britanyalıların sorunu olduğu fikri esasen yanlış. Avrupa genelinde 400 bin ağır vasıta şoförü eksikliği var" ifadelerini kullandı.


#İngiltere
#Brexit
#Barones Vere
#Simon Clarke
3 yıl önce