|

İngiltere’de yakıt krizi giderek büyüyor: Ordu sahaya Almanlar göreve

İngiltere’de şoför eksikliği nedeniyle baş gösteren yakıt krizini çözmek üzere ordu devreye girdi. Asker yarından itibaren benzin istasyonlarına akaryakıt taşıyacak. İngiliz hükümeti, ülkede yaşayan ve neredeyse hiç ağır vasıta kullanmamış Almanlara kamyon şoförü olma teklifinde bulundu.

00:00 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 03:00 - 3/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
İngiltere’de hükûmet, Brexit sonrasında tedarik zincirinde yaşanan bozulma ve yetersiz kamyon şoförü nedeniyle ortaya çıkan akaryakıt krizine çözüm üretmek için farklı yollara başvuruyor.
Ülkede silahlı güçlerin, pazartesi günü itibarıyla benzin istasyonlarına akaryakıt taşımaya başlayacağı duyuruldu. İngiliz hükûmetinden yapılan açıklamaya göre, 100’ü şoför olmak üzere yaklaşık 200 asker, istasyonlar üzerindeki baskıyı hafifletmek için destek sağlayacak.
Bir hafta boyunca tankerleri ve benzin istasyonlarının depolarını nasıl dolduracaklarını öğrenen askerler, ilk teslimatları pazartesi sabahı yapacak.


TECRÜBE ARANMIYOR

  • Ülkedeki Almanlara da ‘hiç tecrübeleri olmasa dahi’ kamyon şoförü olma teklifinde bulunuldu.
    İngiltere Ulaştırma Bakanlığı tarafından ülkede ikamet eden binlerce Almanya vatandaşına gönderilen mektupta, ağır vasıta sürücüsü eksikliğine yardımcı olmak için kamyon kullanmaları istendi.
    1999’dan önce verilen Alman ehliyetleri 7 buçuk tona kadar küçük ve orta boy kamyon kullanma yetkisi içeriyor. İngiltere’de yaşayan ve böyle bir ehliyete sahip olan Almanların tamamına mektup gönderildiği ve neredeyse hiçbirinin daha önce ağır vasıta kullanmadığı düşünülüyor.

GERİ DÖNMELERİ İSTENDİ

Ulaştırma Bakanı Barones Vere’ın imzasını taşıyan belgede,
“Değerli becerilerinize ve deneyiminize hiç bu kadar ihtiyaç duyulmamıştı”
ifadeleri yer aldı. Almanlardan, ağır vasıta şoförlüğü sektörüne
‘geri dönmeyi düşünmeleri’
istendi. Cuma sabahı biri kendisine, diğeri eşine gönderilen iki mektubu gören 41 yaşındaki bankacı bir Alman, duruma hayli şaşırdıklarını ifade etti ve
“Daha önce hiç büyük araç kullanmadık. Dolayısıyla bu heyecan verici fırsatı reddetmeyi düşünüyoruz”
diyerek dalga geçti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise mektubun ağır vasıta ehliyetine sahip yaklaşık bir milyon kişiye otomatik olarak gönderildiği ve kişisel veri koruması nedeniyle nüshaların listesini mesleğe göre daraltmanın imkânsız olduğu belirtildi.

120 BİN DOMUZA İTLAF

  • Ülkedeki eleman eksikliğinin yalnızca lojistik sektörünü değil, birçok alanı vurduğu biliniyor. Noel döneminin yaklaşması nedeniyle daha önce kasap eksikliğinin baş gösterdiği ülkede şimdi de mezbaha işçisi bulunamaması dolayısıyla 120 bin domuzun itlaf edilmesi gündemde.
    Ulusal Domuz Birliği Başkanı Rob Mutimer, çiftçilerin acil kasap ve mezbaha sıkıntısı nedeniyle hayvanlarını öldürmek zorunda kalabileceğini söyledi. Hâlihazırda birikmenin 100-120 bin arasında olduğunu belirten Mutimer, bu sayının her hafta 12 bin arttığını söyledi.
    Ülkede hayvanları tutacak yerlerin tükendiği ifade ediliyor.
#İngiltere
#Almanya
#Barones Vere
3 yıl önce