|

İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD yaptırımları koronavirüs ile mücadeleye engel

İran'da koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 724'e yükselmesiyle birlikte Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'ten açıklama geldi. Zarif, ABD’nin ülkesine yönelik yaptırımlarının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadeleyi engellediğini bildirdi.

18:47 - 15/03/2020 Pazar
Güncelleme: 18:52 - 15/03/2020 Pazar
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin ülkesine yönelik yaptırımlarının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadeleyi engellediğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Zarif ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov arasında yapılan telefon görüşmesinde, virüsle mücadele konusu ele alındı.

  • Zarif, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını eleştirdiği görüşmede, "ABD’nin tek taraflı zalimce yaptırımları, İran’ın tehlikeli bir salgın olan yeni tip koronavirüsle mücadelesinin önünde önemli bir engel teşkil ediyor. İran ve dünya, bu ağır süreci de aşacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

724 kişi hayatını kaybetti

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 113 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 724'e, vaka sayısı ise 13 bin 938'e yükseldi.

4 bin 590 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiği aktarıldı.

İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.


#İran
#Tahran
#Koronavirüs
4 yıl önce