|

İsrail Meclisi Kudüs'ün statüsünü değiştirdi!

İsrail meclisi Kudüs'ün statüsünü değiştiren yasayı onayladı.

Yeni Şafak
08:55 - 2/01/2018 Salı
Güncelleme: 13:23 - 2/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Mescid-i Aksa içerisinde yer alan Kubbetü's Sahra
Mescid-i Aksa içerisinde yer alan Kubbetü's Sahra

İsrail meclisi Kudüs'ün statüsünü değiştiren yasayı onayladı.

Birleşmiş Milletler, Doğu ve Batı Kudüs olarak ayrılan Kudüs şehrinin batısını İsrail'in doğusunu Filistin'in toprağı olarak tanıyor. İsrail Meclisi Knesset'te alınan kararla, Kudüs şehri tek bir şehir olarak ve İsrail'e ait olarak tanındı.

Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini de İsrail'e ilhak ettiler!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisinin en üst düzey karar alma mekanizması Merkez Komitesi, işgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını dün onaylamıştı.


İsrail ile Filistin ile arasında ileride yapılacak bir barış anlaşması için Kudüs’ten Filistin’e toprak devri için gereken 60 millet vekilinin onay sayısı dün gece yapılan oylamaya ile 80 milletvekiline çıkartıldı. Bu sayının Knesset’in 3’te 2 ikisine denk geldiği belirtildi. İsrail Milletvekilleri, ileride Filistin ile yapılacak barış anlaşmasında Kudüs’ten toprak verilmesi için meclisin 3’de ikisinin yani 80 milletvekilinin onayını gerektirecek Kudüs Kanunu'nu onaylandı. Daha önce Kudüs’ün statüsünde değişiklik yapmak için 60 milletvekilinin oyu yeterliydi. Knesset pazartesi gece yarısı, “Birleşik Kudüs Kanunu”nun ikinci ve üçüncü kısmını onayladı. Yapılan oylamada 64 milletvekili lehte 51 Milletvekili oy aleyhte oy verdi, bir milletvekili de çekimser oy kulandı.


#İsrail
#Knesset
#Kudüs
6 yıl önce