İsrail’in Yafa’da Müslüman mezarlığını yıkması protesto edildi

15:10, 12/06/2020, CumaG: Güncelleme: 15:25, 12/06/2020, Cuma
AA
İsrail’in Yafa’da Müslüman mezarlığını yıkması protesto edildi
Yafa'daki Müslüman El-İs’af Mezarlığı.

İsrail’e bağlı Tel Aviv Belediyesi’nin, tarihi Filistin kenti Yafa'daki Müslüman El-İs’af Mezarlığı'nı yıkması protesto edildi.

Yafa’daki protesto gösterisi öncesi mezarlığın çevresindeki açık alanda cuma namazı için saf tutuldu. Namazı, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri kıldırdı.

  • İsrail’in, Filistinlileri Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmalara dikkati çeken Şeyh Sabri, “Bu zulüm politikasını işgal devletinden başka kimse uygulamıyor. Biz buradan Müslümanlara Mescid-i Aksa’ya gitme çağrısında bulunuyoruz. Aynı şekilde koronavirüs öncesi olduğu gibi büyük sabah namazlarının da kılınmasına başlamak lazım.” dedi.

Şeyh Sabri, ayrıca, Tel Aviv Belediyesi’nin Yafa kentindeki Müslüman El-İs’af Mezarlığı’nı yıkmasını kınadığını ifade etti.

İsrail polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı alandaki İsrail vatandaşı onlarca Filistinli, cuma namazı sonrası Yafa kent merkezine doğru yürüyüşe geçerek Müslüman mezarlığının yıkılmasını protesto etti.

Ne olmuştu?

Tel Aviv Belediyesi, 2018’de Nahum Goldmann Caddesi üzerinde bulunan bir binayı yıkarak yerine evsizler için sığınma evi yapmak istemişti.

  • Binanın temel kazılarında çok sayıda insan kemiğine rastlanmıştı.

Bunun üzerine Yafa sakinleri buranın bir Müslüman mezarlığı olduğunu belirterek kazı çalışmalarının durdurulması istemiyle mahkemeye başvurmuştu.

Tel Aviv Bölge Mahkemesi ocak ayında, kazıların durdurulması için yapılan başvuruyu reddederek, Müslüman mezarlığı üzerindeki inşaat çalışmalarına onay vermişti.

Tel Aviv Belediyesi, bu hafta başında söz konusu mezarlıkta kazı çalışmalarına yeniden başlamıştı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026