|

İsveç Dışişleri Bakanı: Seçilmiş bir başkana yapılanlar iğrenç

NATO'ya üye olma şartları arasına Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadele şartı koyduğu İsveç'te, PKK sempatizanları eylem yaptı. Başkenti Stockholm'da bir grup belediye binasının karşısına kurdukları mekanizma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini astılar. Büyük tepki toplayan eylemle ilgili İsveç'ten ilk açıklama geldi. İsveç Dışişleri Bakanı, yaptığı açıklamada, "Seçilmiş bir başkana yapılanlar iğrenç" ifadesini kullandı.

17:14 - 12/01/2023 Perşembe
Güncelleme: 17:23 - 12/01/2023 Perşembe
Diğer
Terör örgütü PKK sempatizanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini astı.
Terör örgütü PKK sempatizanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini astı.

Türkiye'nin, NATO üyeliği için terör örgütleriyle mücadele şartı koyduğu İsveç'te terör örgütü sempatizanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini astılar. İsveç'in başkenti Stockholm'da belediye binası karşısına kurdukları mekanizma ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tersten asan terör örgütü PKK sempatizanlarına tepkiler gecikmedi. Daha önce 2017 yılında yine İsviçre'de terör örgütü PKK Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren bir pankart asmıştı.



'ASLA KABUL EDİLEMEZ'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsveç'in başkenti Stockholm'de, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin provokasyonlarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "
Yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı değil, tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez.
" ifadelerini kullandı.

  • Büyük tepki toplayan alçak eylemle ilgili İsveç'ten ilk açıklama geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström

"Seçilmiş bir başkana yapılanlar iğrenç" ifadesini kullandı.


#isveç
1 yıl önce