|

İsviçre'de İslam düşmanlığı yükselişte

İsviçre'de bir yıl içinde Müslümanlara karşı ırkçılık ve ayrımcılık eylemlerinde artış olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak
07:06 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:08 - 9/06/2016 Perşembe
DHA

Federal Irkçılık ve Ayrımcılık Komisyonu Başkanı Martine Brunschwig Graf, İsviçre'de bir yıl içinde Müslümanlara karşı ırkçılık ve ayrımcılık eylemlerinde artış olduğunu söyledi.



İsviçre'de ırkçılık hareketlerinin başlıca sebebinin Avrupa'da yaşanan göç ve terör örgütlerinin eylemleri olduğunu belirten Federal Irkçılık ve Ayrımcılık Komisyonu Başkanı Martine Brunschwig Graf, ırkçılığın son bir yıl içinde İsviçre'de devamlı yükselme eğiliminde olduğunu söyledi.



Irkçılığın hedefinin Müslümanlara yönelik olduğunu vurgulayan Graf, sebebin ise dünyada, özellikle de Avrupa'da Müslüman terör örgütlerinin yaptıkları acımasız eylemlerden kaynaklandığını belirtti. Graf sözlerini şöyle sürdürdü:



"Açıkça görülüyor, komisyonumuzun hazırladığı rapor ilgili makamlara acil olarak gönderdik ve gerekli tedbirlerin alınmasını da önerdik. Geçtiğimiz yıl ırkçılık ve ayrımcılık olayı polise intikal eden 240 civarında vaka vardı. Şimdi 2016 yılının ilk 5 ayı sonunda bu olayların 240 sayısının çok daha üzerinde olduğunu ve yıl sonunda da kaç olaya yükseleceği bilinmemektedir"



#İsviçre
#Irkçılık
8 yıl önce