İtalya’da karantina sonrası tablo değişti: Kadına yönelik şiddet vakaları arttı

11:38, 07/04/2021, ÇarşambaG: Güncelleme: 11:48, 07/04/2021, Çarşamba
IHA
İtalya’da karantina sonrası tablo değişti: Kadına yönelik şiddet vakaları arttı
Arşiv

İtalya İçişleri Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetle ilgili 2020 yılı raporuna göre, koronavirüs karantinasının sona erdiği haziran ve ağustos aylarında şiddet vakaları artış gösterdi.

İtalya İçişleri Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetle ilgili Ekim 2020’de yayımladığı "Bu aşk değil’ (Questo non amore) raporuna göre şiddet vakaları Covid-19 tedbirleri uygulamalarına göre bir yıl öncesine kıyasla değişkenlik gösterdi.

Rapor, 2020’de sokağa çıkma yasağının uygulandığı Mart ve Mayıs ayları arasında bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında kadın cinayetlerinin tüm cinayetlere oranının yüzde 56’dan yüzde 33’e düştüğünü ortaya koydu. A
ncak karantina uygulamasının bittiği 2020 haziran ayı ile Ağustos ayı arasındaki 3 aylık veriler kıyaslandığında bu oran 2019’a göre yüzde 37’den yüzde 54’e yükseldi.

Aynı dönemlerde eski eş/sevgili tarafından işlenen kadın cinayetlerinin oranı ise karantina döneminde 2019 yılındaki gibi yüzde 22 oranında kalırken, bu oran yılın üçüncü çeyreğinde bir yıl öncesine göre yüzde 10 azalarak yüzde 26 olarak ortaya çıktı.


"Bu aşk değil’ raporunda, 2020 yılında aile içi şiddet vakalarında kadınların şiddet mağduru olma oranı ise yüzde 81 olarak açıklandı.

Kadına karşı işlenen suçlarda failin yüzde 62 oranında kadının eski eşi veya evli olduğu eşi ya da sevgilisi olduğu belirtilen raporda, şiddet vakalarının yüzde 33’ünü eş ya da sevgili, yüzde 29’unu da eski eş ya da sevgili oluşturdu. Rapora göre, vakaların yüzde 14’ünde fail kadının ebeveyni ya da çocuğu oldu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026