|

İtalyan politikacıdan aşağılık açıklama

İtalya'da aşırı sağ çizgide yer alan muhalefet partisi lideri Matteo Salvini İslam dinine yönelik aşağılık açıklamalarda bulundu. Salvini hoşgörü ve barış dini olan İslam'ı 'kibirli ve tehlikeli' gördüğünü söyledi. Salvini İslam'ın 'bir din olmadığını' söyleyecek kadar ileri giderek çirkin ve küstah bir açıklama yaptı.

Yeni Şafak
13:13 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:03 - 15/08/2016 Pazartesi
DHA

Türkiyenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ve göçmenlere karşı tutumuyla bilinen partinin lideri Matteo Salvini, La Stampa gazetesine verdiği mülakatta haddini aşarak İslama ilişkin olumsuz duruşunu aşağılık sözlerle bir kez daha ortaya koydu.



Daha önce İslamın yasa dışı bir din olduğunu iddia ettiği hatırlatılan ve bunu neden söylediği sorulan provokatör Salvini, 'İslam, eski yaşam fikrine sahip, kibirli ve tehlikeli' şeklinde alçakça ifadelere yer verdi.



"Müslümanların kontrolsüz göçü bizim için tehlikeli"

İtalya Anayasasının din özgürlüğünü koruma altına altığı anımsatıldığında ise Salvini provokasyona devam ederek İslam'ın bir din olmadığını kendileriyle uyumsuz bir yaşam biçimi olduğu şeklinde hadsiz bir açıklamada bulundu. Suriye'de milyonlarca sığınmacıyı aşağılayan ve din düşmanlığına devam eden Salvini Müslümanların kontrolsüz göçünün Avrupa'nın 'özgürlüklerini' sınırlandıracağını iddia etti.



İslamafobik ve ırkçı teklif

Salvini İtalya'ya gelen sığınmacıların sadece Hristiyan olanlarının kabul edilmesi gerektiğini söyleyerek provokatörlük yapmaya devam etti.









#Matteo Salvini
#İslamafobi
#İtalya
8 yıl önce