|

Kaliforniya'daki orman yangınlarının dumanları Kuzey Avrupa'ya ulaştı!

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ve ülkenin batı kesimlerinde büyük bir yıkıma yol açan orman yangınlarından yükselen dumanlar, Kuzey Amerika ve Kuzey Avrupa'ya ulaştı. ABD'de devam eden yangınlarda 2 milyon hektarlık araziler kül olurken milyonlarca kişi tahliye edildi.

15:29 - 17/09/2020 Perşembe
Güncelleme: 15:32 - 17/09/2020 Perşembe
Diğer
ABD'de yangınlar söndürülemiyor.
ABD'de yangınlar söndürülemiyor.

Avrupa Birliği'nin Copernicus Atmosfer Gözlem Servisi CAMS'ın verilerine göre California ve Colorado'da Ağustos ortasında başlayan yangınlar, 2003-2019 yılları arasında tüm ülkede görülen yangınlardan daha şiddetli.

KONTROL ALTINA ALINAMADI

BBC'nin haberine göre Oregon ve Washington'da da sıcak hava ve şiddetli rüzgarların ardından bu ay başlayan büyük orman yangınları hâlâ kontrol altına alınamadı.



KUZEY AVRUPA'YA ULAŞTI

CAMS uzmanlarından Mark Parrington, Atlas Okyanusu'nu aşan rüzgarların hafta sonunda Kuzey Avrupa'ya ulaştığını ve önümüzdeki günlerde yeni bir dalganın yaşanmasını beklediklerini açıkladı.

Parrington, "Bu yangınlar atmosferi o kadar kirletiyor ki 8 bin kilometre uzaklıkta bile hâlâ kalın duman tabakasını görebiliyoruz. Bu durum yangınların boyutunu ortaya koyuyor" dedi.



#YANGIN
#abd
#avrupa
#duman
4 yıl önce