|

Riyad'a desteğini açıklayan 6 ülke

Suudi Arabistan başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve birçok ülkenin tepkisiyle karşılaşan Suudi Arabistan'a 6 ülkeden destek mesajı gönderildi. Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıktığını savunan ancak hiçbir kanıt sunamayan Riyad yönetimine, BAE, Bahreyn, Ürdün, Filistin, Yemen, Umman ve Cibuti'den dayanışma mesajı verildi.

Yeni Şafak
22:34 - 14/10/2018 الأحد
Güncelleme: 22:58 - 14/10/2018 الأحد
Yeni Şafak
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra, kendisinden bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı ile ilgili dünya kamuoyunun tepkisi her geçen gün sertleşiyor.

Washington Post gazetesi yazarının konsolosluk içerisinde öldürüldüğü ve 15 kişilik Suudi Arabistan timi tarafından parçalara ayrıldığı haberlerine Riyad yönetiminin kanıt sunamaması, şüphelerin artmasına neden oldu.

Kaşıkçı'nın konsolosluğa girdiği gün kamera kayıtlarının kapalı olduğunu öne süren Suudi Arabistan'a bazı ülkeler ise destek mesajı yolladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Kaşıkçı olayının Suudi Arabistan'a kurulan bir komplo olduğunu öne sürdü ve Riyad'a destek mesajı yolladı.

Bahren Dışişleri Bakanı da Riyad yönetiminin hedef olduğunu savundu ve medyadaki iddiaların yalan olduğunu öne sürdü.

Ürdün, Filistin, Yemen, Umman ve Cibuti de Suudi Arabistan'a destek mesajı yollayan ülkeler arasında yer aldı.

#Cemal Kaşıkçı
#Riyad
#Suudi Arabistan
٪d سنوات قبل