|

Kaşıkçı'nın son röportajı: Tutuklananlar muhalif bile değil

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, kaybolduğu 2 Ekim tarihinden 3 gün önce İngiltere'nin başkenti Londra'da bir konferansa katıldığı belirtildi. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, bu olaydan 3 gün önce verdiği röportajda, "ülkesinde tutuklananların muhalif bile olmadığını" savundu.

Yeni Şafak
11:12 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 11:43 - 9/10/2018 Salı
AA
Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmadan önce Londra'da bir konferansa katıldığı açıklandı.
Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmadan önce Londra'da bir konferansa katıldığı açıklandı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Washington Post Yazarı Suudi gazeteci Kaşıkçı Londra'da katıldığı konferans sonrası BBC'ye verdiği röportajda da, " Suudi Arabistan'da büyük bir değişim yaşanıyor. Bu daha önce hiç görmediğimiz bir şey. Eleştiri yapan gazeteciler tutuklanıyor. Tutuklananlar muhalif bile değil. Bu olaylar insanları korkutuyor." görüşünü aktardı.

  • Ülkemde fırsat verilseydi
  • Birçok arkadaşının sebepsiz tutuklandığını duyduğunu ve bu nedenle Suudi Arabistan'a dönmediğini dile getiren Kaşıkçı,
    "Ben sadece bir gazeteciyim. Konuşma, yazma özgürlüğüne sahip bir gazeteciyim. Washington Post gazetesi bana bir alan verdi ve ben de orada düşüncelerimi özgürce yazıyorum. Keşke bu fırsat bana kendi ülkemde verilseydi."
    ifadelerini kullandı.


Bir hafta önce kayboldu

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Kaşıkçı, geçen hafta salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.



#Cemal Kaşıkçı
#Washington Post
#Suudi Konoslosluğu
6 yıl önce