|

Kiev'de helikopter düştü: Ukrayna İçişleri Bakanının da aralarında olduğu 18 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna’nın Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü. Bölgeden alevler yükselirken, Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky ve birinci yardımcısı Yevhen Yenin, Kiev'in Brovary bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybettiği belirtildi. İlk belirlemelere göre 18 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

11:26 - 18/01/2023 Çarşamba
Güncelleme: 14:10 - 18/01/2023 Çarşamba
Diğer
Ukrayna helikopter kazası
Ukrayna helikopter kazası
Ukrayna’nın Kiev bölgesine bağlı Brovary şehrinde bir anaokulunun ve bir binanın yanına helikopter düştü. Kazanın ardından yangın çıkarken, bölgeye ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kiev Valisi Oleksiy Kuleba Telegram hesabından yaptığı açıklamada, ölü ve yaralıların olduğunu aktarırken, kaza sırasında anaokulunda çalışanların ve çocukların olduğunu, herkesin tahliye edildiğini belirtti.

DÜŞEN HELİKOPTERDE UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI DA HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky ve birinci yardımcısı Yevhen Yenin, Kiev'in Brovary bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti.

İlk belirlemelere göre en az 18 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Yaralanan 22 kişi hastanede tedavi altına alınırken, ilgili birimler olay yerinde çalışmalarını sürdürdü.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Kiev yakınlarında aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy'nin de bulunduğu; 16 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası nedeniyle Ukrayna'ya başsağlığı diledi.


Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından İngilizce paylaştığı mesajında, "Ukrayna İçişleri Bakanı da dahil birçok can kaybının yaşandığı, Kiev yakınlarındaki Brovary'de meydana gelen helikopter kazasını büyük bir kederle öğrendim." ifadesini kullandı.


Paylaşımında, Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba'yı da etiketleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Yakınlarını kaybeden ailelere ve Ukrayna halkına başsağlığı diliyorum. Ayrıca yaralılara da acil şifa temenni ediyorum."

Söz konusu helikopter kazasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve yardımcısı dahil, 16 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, kazanın sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun, müfettişler tarafından araştırıldığını açıklamıştı.



#ukrayna
#helikopter
#kaza
#Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky
1 yıl önce