|

Koronavirüsün Avrupa'daki yıkıcı etkisi sürüyor: Günlük ölüm oranı Türkiye'nin üç katı

Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1,5 milyonu aştı. Salgının ABD ve Avrupa ülkelerindeki yıkıcı etkisi ise devam ediyor. İtalya, İngiltere ve Fransa'da günlük ölüm oranı, Türkiye'nin yaklaşık üç katı. Fransa'da koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 53 bin kişi hayatını kaybederken, İngiltere'de bu rakam 60 bine yaklaştı. Türkiye'de ise mart ayından bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 15 binde kaldı. Türkiye aynı zamanda vakaları nokta atışı tespit etmek için 'filyasyon' çalışması yürütüyor. Bu nedenle vaka sayıları yapılan testler sonucu yüksek çıkıyor.

15:02 - 3/12/2020 Perşembe
Güncelleme: 16:16 - 3/12/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerin başında ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve Rusya geliyor.
Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerin başında ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve Rusya geliyor.
Dünyayı sarsan koronavirüs salgınında bugüne kadar 64 milyon vaka görüldü. Salgından en çok etkilenen ülkeler ise
ABD, Fransa, Rusya, İngiltere, İspanya, İngiltere
ve
Hindistan
gibi ülkeler oldu.
Avrupa ülkelerinden Fransa'da bugüne kadar 2.5 milyona vaka görüldü. Bu rakam, İspanya'da 1 milyon 682 bin, İngiltere'de
1 milyon 659 bin
ve İtalya'da
1 milyon 641 bin
olarak açıklandı. Türkiye'de ise vaka sayısı toplamda
700 bin
oldu.



AVRUPA'DA ÖLÜM ORANLARI TÜRKİYE'NİN İKİ KATI

Avrupa ülkelerinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da Türkiye'nin dört beş katına ulaştı. Fransa'da bugüne kadar 53 bin kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu rakam İngiltere'de 60 bine yaklaşırken, İspanya'da 45 bini buldu. Avrupa ülkelerinin aksine Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 binde kaldı.

İNGİLTERE'DE GÜNLÜK ÖLÜM ORANI TÜRKİYE'NİN 3 KATI

Avrupa'da günlük ölüm oranları da Türkiye'nin iki-üç katı. Türkiye'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı dün 193 olarak açıklandı. İngiltere'de bu rakam 608 ve Fransa'da ise 310 seviyesinde. Almanya'da da salgın nedeniyle dün 453 kişi hayatını kaybetti.

TÜRKİYE'DE ÖLÜM ORANI NEDEN AZ?

Türkiye salgının ilk gününden bu yana sağlık sistemi çökmeyen ve işlevsellğini kaybetmeyen nadir ülkelerden biri oldu. Sağlık hizmetlerine son 15 yıldır yapılan yatırımlar sayesinde yoğun bakım hizmetleri kapasitesinin üzerine çıkmadı. Bu da Türkiye'deki ölümlerin azalmasını sağladı.

TÜRKİYE'DE GÜNLÜK VAKALAR NEDEN AVRUPA'DAN FAZLA?

Türkiye, ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından dünyadan farklı olarak 'filyasyon' çalışmaları yürüttü. Bu çalışma sayesinde hem temaslı kişiler hem de semptom gösteren vakalar nokta atışı yapılarak bulunuyor. Günlük test sayısı 200 bine yaklaşan Türkiye, bu çalışmalar sayesinde vakaların tespit edilme süreci hızlandı.






DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında yüksek test sayısını ve salgını önleme stratejisini takdirle karşıladığını açıkladı.



#Koronavirüs
#Avrupa
#Türkiye
#Salgın
#Covid-19
3 yıl önce