|

Kral Charles'tan ilk açıklama: Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü sonrası tahtın yeni sahibi veliahtı Galler Prensi Charles oldu. Kral III. Charles, göreve gelmesinin ardından ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Kral Charles, "Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak" ifadelerini kullandı.

20:07 - 9/09/2022 Cuma
Güncelleme: 21:10 - 9/09/2022 Cuma
Yeni Şafak
Kral III. Charles.
Kral III. Charles.

Kraliçe Elizabeth'in ölümü ardından tahta geçen Kral 3. Charles ilk kez İngiliz halkına seslendi.

Konuşmasında yeni dönemin şifrelerini de veren Kral Charles'ın masasında bulunan Kraliçe Elizabeth fotoğrafı dikkat çekti.

Charles
"Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak. Tabii ki hayatım değişecek, şu anda ailem için de bir değişim dönemindeyiz. Eşim Camilia’nın desteğine güveniyorum. Harry ve Meghan'a olan sevgimi de ifade etmek istiyorum. 1 hafta içinde bir araya geleceğiz, sevgili annemin naaşını toprağa vereceğiz. Sevgili anneme şunu söylemek istiyorum: Babamın yanında giderken sadece şunu söylemek istiyorum sana çok teşekkürler"
ifadelerini kullandı.

ANAYASAYA BAĞLILIK SÖZÜ

Charles'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Hayatı kısa da olsa uzun da olsa halkına hizmet edeceğinin sözünü verdi. Hayatı boyunca geleneğe bağlığını gördük. Ülkemizi ve ulusumuzu daha ileriye taşımaya çalıştı. Majesteleri Kraliçe hem insan olarak hem de halkı için en iyi yapan bir hükümdar olarak karşımıza çıktı. Kraliçe, ülkemizde olan bütün değerlerini bünyesinde birleştirdi. Ulusumuz 70 yılda büyük bir gelişme gösterdi. Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak. Yaşadığımız tüm değişimlere rağmen ulusumuz değerlerini her zaman korumuştur. Kraliçe'nin büyük bir bağlılıkla gerçekleştirdiği gibi ben de ölene kadar anayasal prensiplerimize bağlı kalacağıma söz veriyorum. Eşim Camilla Kraliçe sıfatıyla benim yanımda olacak."

#İngiltere
#Kral
#Charles
2 yıl önce