|

Kudüs Vakıflar İdaresi: İsrail ateşle oynuyor

Kudüs Vakıflar ve İslam Mukaddesatı İdaresi, Mescid-i Aksa'daki İsrail askerlerinin takviye edilmesi ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin artmasını “ateşle oynamak" olarak değerlendirdi.

Yeni Şafak
23:30 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 23:41 - 13/12/2016 Salı
AA

Kudüs Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, “İşgal güçleri, Mescid-i Aksa'nın tarihsel durumunu değiştirmenin peşinde. İşgalciler, uluslararası hukuka riayet etmeli ve Kudüslülerin, İslam aleminin ve Hristiyan toplumunun bu düşmanca saldırıları kabul etmeyeceğini iyi bilmelidir." ifadelerine yer verildi.



Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:



  1. “İşgalcilerin bu eylemi, tahammül eşiğini aşmamalı. İsrail'i bu ihlallerinden dolayı uyarıyor ve ateşle oynadığını belirtiyoruz. Mescid-i Aksa'nın hürmetine yapılan bu ihlal ve bu bağlamda atılan tehlikeli adımların neticesinde doğacak her türlü sorundan İsrail'i sorumlu tutuyoruz."

İsrail Polisi, pazartesi gününden itibaren fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya giriş saatlerini uzatma kararı almıştı.



Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya 2003'ten bu yana girmesine izin veren İsrail polisi, bunu her gün sabah saatlerinde ve öğle namazı ile ikindi namazları arasındaki vakitte rutin hale getirdi.




#İsrail
#Mescid-i Aksa
#Yahudiler
7 yıl önce