|

Kuzey Kore'ye 'şimdiye kadar ki en sert yaptırımı' açıklayacak

Asya ziyaretleri kapsamında Japonya'da bulunan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "ABD, yakın zamanda, Kuzey Kore'ye şimdiye kadarki en sert ve en agresif ekonomik yaptırımı açıklayacak" şeklinde konuştu. Japonya Başbakanı Abe ise, "Japonya-ABD ittifakının güçlü bağları sayesinde Kuzey Kore meselesine ve diğer sorunlara değinmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:03 - 7/02/2018 Çarşamba
AA
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "ABD, yakın zamanda, Kuzey Kore'ye şimdiye kadarki en sert ve en agresif ekonomik yaptırımı açıklayacak." dedi.

6 günlük Asya ziyareti kapsamında Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Pence, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi.

Pence ve Abe, Kuzey Kore balistik ve nükleer tehdidine karşı iki ülkenin birbiriyle ve Güney Kore ile yakın iş birliğinin gerekliliğini vurguladı.

Abe, görüşmenin başındaki basına açık bölümünde, "Japonya-ABD ittifakının güçlü bağları sayesinde Kuzey Kore meselesine ve diğer sorunlara değinmeye hazırız." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence de şunları kaydetti:

Pence, Japonya ziyareti öncesi ABD'nin Alaska eyaletinin Anchorage kentindeki Elmendorf-Richardson ABD Kuzey Komutanlığı üssünde füze savunması konusunda görüşmelerde bulunarak, "Füze savunması ulusal güvenliğimiz için elzem." demişti.

Güney Kore ziyareti sırasında, 9-25 Şubat tarihlerinde Pyeongchang'da düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nı izleyecek Pence, Kuzey Kore heyetiyle görüşme ihtimaline kapıları kapatmamıştı.

#Japonya
#Kuzey Kore
#Mike Pence
6 yıl önce