|

Merkel'den Afganistan açıklaması: 40 milyon insanın kaosunu izlemek uluslararası toplumun amacı olamaz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'da ekonomik çöküş ile ilgili açıklamada bulundu. Bunun uluslararası yardımla önlenmesi gerektiğini söyleyen Merkel, "40 milyon insanın kaosa düştüğünü izlemek, uluslararası toplumun amacı olamaz ve olmamalı." dedi.

18:51 - 12/10/2021 Salı
Güncelleme: 19:50 - 12/10/2021 Salı
AA
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Angela Merkel, Afganistan konulu G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında,
"Ne elektrik sağlanamadığı ne de bir finansal sistem olmadığı için Afganistan'da 40 milyon insanın kaosa düştüğünü izlemek, uluslararası toplumun amacı olamaz ve olmamalı."
dedi.

Afganistan'da finansal sistemin çökmesinin kimseye bir fayda sağlamayacağına dikkati çeken Merkel, "O zaman insani yardım da artık sağlanamaz." diye konuştu.

Başbakan Merkel Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'na Afganistan'daki finansal sistemin çökmesini önlemede büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Alman Başbakan terörle mücadelenin önemine dikkati çekerek, Afganistan'ın dış dünyaya tehdit oluşturmaması gerektiğini vurguladı.

Angela Merkel Afganistan'daki mevcut Taliban hükümetinin toplumun tüm kesimlerini yeterince temsil eden bir yapıda olmadığını ifade ederek, Almanya için henüz, Taliban'ın tanınmasının masada olmadığını kaydetti.

Merkel, yine de Taliban ile temas halinde olmanın önemini vurguladı.

#Almanya Başbakanı
#Angela Merkel
#Afganistan
3 yıl önce