|

Merkel'den etkinlik yasağı açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, Adalet Bakanı Bozdağ'ın 'Kalabalık olur' gerekçesiyle iptal ettiği etkinliğe ilişkin açıklama yaptı. Merkel, Almanya'nın provakatif sansürüne gerekçe olarak, "Almanya'da etkinlik kararını yerel yönetimler verir" dedi.

Yeni Şafak
15:44 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 16:32 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Almanya Başbakanı​ Angela Merkel.
Almanya Başbakanı​ Angela Merkel.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya ile Türkiye arasında diplomatik krize neden olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşma yapacağı etkinliğin yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Merkel; "Almanya'da etkinlik kararını yerel yönetimler verir" dedi.



  • Almanya'nın Gaggenau kentinde bir etkinliğe katılmak üzere hazırlanan Bozdağ'ın programı, yerel yönetim tarafından 'Çok kalabalık olur' gerekçesi ile iptal edilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da Türkiye'deki anayasa referandumu konulu toplantılar yapacak olan adalet bakanı ve ekonomi bakanının toplantı izinlerinin iptal edilmesine tepki göstererek, "toplantıların engellenmesi hem Almanya hem Batının ne kadar çifte standart içinde olduğunun göstergesidir... bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi" demişti.



Adalet Bakanı Bozdağ: Tam bir faşist uygulama Çavuşoğlu: Almanya patron değil gereken cevabı veririz Diplomatik provokasyon



#Almanya
7 yıl önce