Mısır'dan katil Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamasına tepki: Tüm iddiaları reddediyoruz

19:43, 03/09/2024, Salı
AA
Mısır'dan katil Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamasına tepki: Tüm iddiaları reddediyoruz
Mısır, Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru'na ilişkin açıklamalarını reddetti. (Foto: Arşiv)

Terör devleti İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı konuşmada Philadelphi Koridoru'ndan çekilmeyeceklerini ifade etmiş ve Hamas Hareketi'nin silahlanmasının Mısır sınırı üzerinden gerçekleştiği imasında bulunmuştu. Gazze Kasabı'nın bu sözlerine tepki gösteren Mısır, Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru'na ilişkin tüm iddialarını reddettiklerini belirtti. Yapılan açıklamada ayrıca, Netanyahu'nun Mısır'ı da gündeme getirerek İsrail kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmeyi hedeflediğine de işaret edildi.

Mısır, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru'na ilişkin açıklamalarını reddettiklerini bildirdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı açıklama yaparak, İsrailli yetkililerin Philadelphi Koridoru'na ilişkin tüm iddialarını reddettiklerini belirtti.

"Netanyahu, Mısır üzerinden dikkati dağıtıyor"

Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru'na ilişkin açıklamalarının ABD, Mısır ve Katar tarafından yürütülen arabuluculuk çabalarını sekteye uğratmayı ve Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşmasını engellenmeyi amaçladığı ifade edildi.

Ayrıca, Netanyahu'nun Mısır'ı da gündeme getirerek İsrail kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmeyi hedeflediğine işaret edildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İsrail hükümetinin, mevcut durumu daha da kötüleştiren, saldırgan ve kışkırtıcı politikalarını meşrulaştırmayı amaçlayan bu tür açıklamalar yapmasının sonuçları var, bu durum bölgede gerginliğin daha da artmasına yol açıyor."

Mısır'ın bölgedeki önemine işaret edilen açıklamada, Kahire'nin bölgedeki barış süreci, bölgesel barış ve güvenliğin korunması ve istikrarı konusunda tarihi rolünü oynamaktaki kararlılığı vurgulandı.

Gazze Kasabı'ndan savaş çığırtkanlığı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi ile Mısır arasında bulunan Philadelphi Koridoru'nda kalma konusundaki ısrarına gerekçe olarak, Hamas Hareketi'nin silahlanmasının Mısır sınırı üzerinden gerçekleştiği imasında bulunmuştu.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu da, Netanyahu'nun, kabine toplantısında, "Philadelphi Koridoru'ndan ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz." dediğini belirtmişti.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026