|

MSB yetkilisinden Libya'daki Vatiyye Üssü'ne düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama

Libya ordusunun kontrolünde bulunan Vatiyye Askeri Hava Üssü'ne darbeci Hafter destekçileri tarafından saldırı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Saldırı darbeci Hafter'in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter'e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

21:57 - 5/07/2020 Pazar
Güncelleme: 22:20 - 5/07/2020 Pazar
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Mayıs ayından beri Libya ordusunun kontrolünde olan üs, Hafter'e destek veren savaş uçakları tarafından hedef alındı.

  • Saldırıda, üssün hava savunma kapasitesini artırmak için götürülen bazı ekipmanlar zarar gördü.

Saldırının kimler tarafından düzenlendiğine dair bilgi verilmedi. Saldırıda ölen ya da yaralanan bilgisi de açıklanmadı.

"Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir"

  • Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vatiyye Hava Üssü'ne yönelik hava saldırısı sonucu bazı sistemlerde hasar meydana gelirken, Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi,
    "Saldırı darbeci Hafter'in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter'e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir"
    dedi.
#Libya
#Saldırı
4 yıl önce