|

Muhalif prensi serbest bıraktılar

Kaşıkçı cinayetiyle gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan’da, yönetimi eleştirdiği için hapse atılan Prens Halid bin Talal serbest bırakıldı. Bu beklenmedik hareket, Suudi yetkililerin Kaşıkçı cinayeti nedeniyle oluşan baskıyı hafifletme girişimi olarak yorumlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:40 - 5/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Prens Halid bin Talal
Prens Halid bin Talal

Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki konsoloslukta öldürülmesi nedeniyle gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan’da, geçen yılki ‘tasfiye operasyonu’ sırasında yönetimi eleştirmesi sonrası hapse atılan Prens Halid bin Talal’ın serbest bırakıldığı bildirildi. Ailesi, prensin bu hafta sonu evine döndükten sonra çekildiği belirtilen fotoğraflarını paylaştı.

Suudi yönetimi, Kral Selman’ın yeğeni olan Prens Halid Bin Talal’ın gözaltına alınması için bir gerekçe göstermemişti. Prens Halid bin Talal’ın serbest bırakılması, ‘Suudi yetkililerin Kaşıkçı cinayeti nedeniyle oluşan baskıyı hafifletme girişimi’ olarak yorumlandı.

GÖZALTINDA İŞKENCE

Öte yandan, ABD’nin NBC News kanalının ismini açıklamadığı eski ABD istihbarat yetkililerine dayandırarak yayımladığı haberde, Prens Selman’ın geçen sene yönettiği operasyonda, çok sayıda üst düzey isme psikolojik ve fiziksel işkence yaptırdığı belirtildi. Operasyonun “şantaj yapmak ve güç elde etmek için” yapıldığı kaydedilirken, “Gözaltına alınan kişilere zor kullanıldı ve işkence yapıldı” ifadeleri yer aldı.

#Suudi Arabistan
#Halid bin Talal
5 yıl önce