|

Netanyahu'nun 'hükümet' öfkesi: Görevini devreden İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'i alkışlamadı

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, görevini Isaac Herzog'a devretti. Söz konusu gelişme için düzenlenen törende eski İsrail Başbakanı ve yeni muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'nun Rivlin'i alkışlamaması gündem oldu. Rivlin geçtiğimiz günlerde hükümet kurma görevini muhalefet kanadına vermiş ve Netanyahu 12 yıl sonra başbakanlık koltuğunu kaybetmişti.

22:36 - 7/07/2021 mercredi
Güncelleme: 22:52 - 7/07/2021 mercredi
IHA
Netanyahu (sağdan üçüncü), görevini devreden İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin için düzenlenen törende keyifsiz bir görüntü sergiledi.
Netanyahu (sağdan üçüncü), görevini devreden İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin için düzenlenen törende keyifsiz bir görüntü sergiledi.

İsrail’de haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıktan zaferle çıkan Isaac Herzog için İsrail Parlamentosunda (Knesset) yemin töreni düzenlendi.

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Chaim Herzog’un oğlu, ülkenin 11. Cumhurbaşkanı olarak yemin etti.

Yemin törenine Herzog’un görevi devraldığı eski Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Knesset Sözcüsü Mickey Levy de katıldı.

Netanyahu alkışlamadı

Görevini Herzog’a devreden Rivlin, 2014 yılından bu yana oturduğu koltuğa yaptığı konuşma ile veda ederken, Rivlin’i konuşmasının sonunda tüm Knesset üyeleri ayağa kalkarak 1 dakika boyunca alkışladı.

Eski İsrail Başbakanı ve yeni muhalefet lideri Binyamin Netanyahu’nun ise Rivlin’i alkışlamadığı görüldü.



Netanyahu'nun Rivlin'e olan öfkesinin nedeni

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, hükümet kurma görevini Başbakan Benyamin Netanyahu’nun en güçlü rakibi Yair Lapid'e vermiş, devamında ise Naftali Bennett önderliğinde koalisyon hükümeti kurularak Netanyahu'nun 12 yıllık başbakanlık görevi sona ermişti.



#İsrail
#Binyamin Netanyahu
#alkış
#Reuven Rivlin
#Cumhurbaşkanı
#tören
il y a 3 ans