|

PKK ve DEAŞ arasındaki kirli iş birliği İngiliz medyasında: Teröristler para karşılığı serbest bırakıldı

PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütleri arasındaki kirli ittifak, İngiliz basınına yansıdı. The Guardian gazetesi, YPG/PKK’nın kontrolünde bulunan hapishanelerde tutuklu DEAŞ’lı teröristlerin 8 bin ABD doları karşılığında serbest kaldığını yazdı. İlgili haberde tanık ve belgelere de yer verildi.

00:01 - 23/11/2021 Salı
Güncelleme: 00:19 - 23/11/2021 Salı
Diğer
'Teröristler para karşılığı serbest bırakıldı'
'Teröristler para karşılığı serbest bırakıldı'

Terör örgütü PKK/YPG çatısı altında faaliyet gösteren Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile DEAŞ arasındaki ittifak, bu kez İngiliz basınına konu oldu.

TANIKLAR KONUŞTU

PKK/YPG terör örgütü güdümü altında bulunan Suriye'nin kuzeydoğusundaki El Hol Kampı'nda tutuklu bulunan DEAŞ mensuplarının, YPG terör örgütü üyeleri ile çeşitli anlaşmalar sağladığı ortaya çıkmıştı. SDG tarafından sağlanan anlaşmada, kampta bulunan DEAŞ'lıların üç ay süreyle eğitime tabi tutulmasının ardından eğitimi bitirmeyi takip eden üç yılda SDG bünyesinde faaliyet göstereceği bilgileri kanıtlanmıştı.

Teslim olan teröristlerin itiraflarıyla gündeme gelen bu kirli ittifak, bu kez de İngiliz basını tarafından gündeme getirildi.


İngiliz The Guardian, hazırladığı özel dosyada Suriye'de terör örgütlerinin iş birliğini manşete taşıdı.

The Guardian'a konuşan iki eski DEAŞ mensubu, SDG tarafından kontrol edilen hapishanelerdeki rüşvet skandalını anlattı.

TERÖRİSTLER 8 BİN DOLAR KARŞILIĞI BIRAKILDI

Verilen ifadelere göre kuzeydoğu Suriye'deki hapishanelerde tutulan 10 bini aşkın DEAŞ mensubunun, para karşılığı salıverildikleri öğrenildi. Resmi belgelere dayanan ifadelere göre SDG, tutuklu bulunan DEAŞ'lı teröristlerin herhangi bir yargılama olmaksızın serbest bırakılması karşılığında DEAŞ'tan para aldı.


Mahkumları bırakmak için kişi başı 8 bin dolar talep eden terör örgütü, para karşılığı serbest bıraktıkları terör örgütü mensuplarına belge de imzalattı.

Buna göre salıverilmelerinin şartı olarak o dönemde YPG tarafından kontrol edilen bölgeleri terk etme zorunluluğunun da aralarında bulunduğu maddelerde, 'yeniden silahlı bir örgüte katılmama' şartı da yer aldı.

İngiliz gazeteye konuşan iki eski tanık, kendilerinin de bu anlaşma ve para karşılığında salıverildikten sonra El Hol Kampı'nda bulunan aileleriyle yaşamaya gittiklerini açıkladı. 2019 yılına kadar DEAŞ terör örgütü çatısı altında olduklarını itiraf eden teröristlerin bu ifadeleri, kirli iş birliğini bir kez daha gözler önüne serdi.


#PKK
#YPG
#DEAŞ
#İngiliz
#The Guardian
2 yıl önce