|

Polonya Savunma Bakan paylaştı: Bayraktar TB2 ile silahlı kuvvetlerimiz yeni yetenekler kazanacak

Türkiye ve Polonya arasında dün 24 adet SİHA anlaşmasının imzaları atıldı. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda ortak basın toplantısı düzenledi. Anlaşmanın ardından Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak sosyal medya hesabından Bayraktar TB2'nin görselini paylaşarak şu notu düştü: "Güvenliğimiz için önemli bir gün! 24 savaş uçağı tedariki için bir sözleşme imzaladım #Bayraktar TB2. Polonya Silahlı Kuvvetleri tamamen yeni yetenekler kazanıyor."

09:20 - 25/05/2021 Salı
Güncelleme: 09:36 - 25/05/2021 Salı
Yeni Şafak
Polonya Savunma Bakanı   Mariusz Blaszczak
Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda, dün 24 adet SİHA alımını anlaşmasını imzalamak üzere Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Duda, iki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir." dedi.

Twitter hesabından paylaştı

Anlaşmanın ardından Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak sosyal medya hesabından Bayraktar TB2'nin görselini paylaşarak şu notu düştü: "
Güvenliğimiz için önemli bir gün! 24 savaş uçağı tedariki için bir sözleşme imzaladım #Bayraktar TB2. İnsansız hava araçları, Polonya Ordusu'nun modernizasyonunun en önemli unsurlarından biridir. Polonya Silahlı Kuvvetleri tamamen yeni yetenekler kazanıyor!
"


#polonya
#bayraktartb2
#SİHA
#anlaşma
3 yıl önce