|

Polonya'da öldürülen Furkan'ın katili Muhammet Emektar tutuklandı

Polonya'da eğitim gören Türk öğrenci Furkan Kocaman'ın katil zanlısı olarak açıklanan Muhammet Emektar tutuklandı.

Yeni Şafak
22:26 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 22:49 - 12/03/2019 Salı
AA
Furkan Kocaman
Furkan Kocaman

Polonya'da eğitim gören 21 yaşındaki Türk öğrenci Furkan Kocaman'ın katil zanlısı olduğu bilirlenen Muhammet Emektar tutuklandı.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman’ın Wroclaw kentinde hayatını kaybettiği saldırının faili olarak yakalanan şahsın, 1990 doğumlu Muhammet Emektar olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Katil zanlısı Emektar, bugün yapılan gizli duruşmada hakim karşısına çıkartılarak, tutuklandı.


Cinayetin nedeni konusunda Polonya resmi makamlarınca herhangi bilgi paylaşılmadı, ancak olayın çok yönlü olarak izlenmesine devam edildiği belirtildi.

Büyükelçilik yetkililerinin olayı takip ettiği, Kocaman'ın cenazesinin en kısa zamanda konsolosluk yetkilileri tarafından teslim alınarak Türkiye'ye gönderileceği kaydedildi.

DEFALARCA BIÇAKLADI

Erasmus Değişim Programı ile Polonya’ya giden Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2’nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman (21), bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre Kocaman geçtiğimiz Cumartesi günü Galeria Dominikaska adlı alışveriş merkezinin eski birinci katında bulunan bir restoranda yemek yiyordu. Bu sırada ismi açıklanmayan biri yanına yaklaşarak Kocaman’a sataştı ve ikili arasında bir süre tartışma yaşandı.
Ardından bıçağını çeken saldırgan, biri boynundan olmak üzere Kocaman’ı 3 kez bıçaklayıp kaçmaya çalıştı.
Ancak yakınlardaki bir polis silahını çekerek saldırganı durdurup gözaltına aldı. Furkan Kocaman ise çevredekilerin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Polonya basını saldırganın kullandığı bıçağın suikastlerde kullanılan bıçaklardan olduğunu yazdı.

Furkan Kocaman’ın restoranda birlikte yemek yediği arkadaşı polise verdiği ifadede “Furkan’la o gün biraz gezdik sonra yemek için restorana geldik. Furkan bir ara bana birini gösterip ‘Bu adamı bugün 5-6 kez gördüm bizi takip ediyor’ dedi. Furkan muhafazakâr milliyetçi bir kişiliğe sahip vatan sevdalısı biriydi. Burada bulunduğu dönemde onun bu muhafazakâr kimliğini herkes öğrenmişti” dedi.

#Polonya
#Furkan Kocaman
#Muhammet Emektar
5 yıl önce