|

Furkan’ı katlettiler

Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman (21), Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya’da bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 01:01 - 12/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Furkan Kocaman
Furkan Kocaman

Erasmus Değişim Programı ile Polonya’ya giden Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2’nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman (21), bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi.

DEFALARCA BIÇAKLADI

  • Görgü tanıklarının ifadesine göre Kocaman geçtiğimiz Cumartesi günü Galeria Dominikaska adlı alışveriş merkezinin eski birinci katında bulunan bir restoranda yemek yiyordu. Bu sırada ismi açıklanmayan biri yanına yaklaşarak Kocaman’a sataştı ve ikili arasında bir süre tartışma yaşandı. Ardından bıçağını çeken saldırgan, biri boynundan olmak üzere Kocaman’ı 3 kez bıçaklayıp kaçmaya çalıştı. Ancak yakınlardaki bir polis silahını çekerek saldırganı durdurup gözaltına aldı. Furkan Kocaman ise çevredekilerin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Polonya basını saldırganın kullandığı bıçağın suikastlerde kullanılan bıçaklardan olduğunu yazdı.

Furkan Kocaman’ın restoranda birlikte yemek yediği arkadaşı polise verdiği ifadede “Furkan’la o gün biraz gezdik sonra yemek için restorana geldik. Furkan bir ara bana birini gösterip ‘Bu adamı bugün 5-6 kez gördüm bizi takip ediyor’ dedi. Furkan muhafazakâr milliyetçi bir kişiliğe sahip vatan sevdalısı biriydi. Burada bulunduğu dönemde onun bu muhafazakâr kimliğini herkes öğrenmişti” dedi.


ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEMEDİLER

Furkan Kocaman’ın acılı dedesi Hüseyin Özgül Yeni Şafak’a konuştu. Furkan’ın yaklaşık bir ay önce Polonya’ya gittiğini söyleyen acılı dede Özgül, “Cumartesi günü arkadaşlarıyla alışveriş merkezine gitmiş. Yemek yerlerken arkadaşı lavaboya gitmiş. Geri döndüğünde ise Furkan’ımızı kanlar içinde yerde yatarken görmüş. Biz ondan haber alamayınca üniversitesine gittik. Öldüğünü biliyorlarmış söyleyememişler. Sonradan öğrendik” dedi.

Katilin kısa sürede tespit edildiğini belirten dede Özgül, “Hemen katili tespit etmişler. 29 yaşında PKK’lı bir teröristmiş. Oğlumuzun hiçbir şekilde siyasetle alakası yoktu. Hani desem ki tartıştılar. Olamaz evladımızı tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

#​Selçuk Üniversitesi
#Furkan Kocaman
#PKK
#Polonya
5 yıl önce