|

Provokatif karara sert tepki

Kudüs Vakıflar İdaresi, İsrail mahkemesinin Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ibadet etmesinin önünü açabilecek provokatif adımına sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail askerlerinin koruması altındaki 101 Yahudi yerleşimci dün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
İsrail askerlerinin koruması altındaki 101 Yahudi yerleşimci dün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamada, İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa’nın İslami statüsünü hedef alan herhangi bir karar almaması konusunda uyarıldı.

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara ait bir cami ve hiç kimseyle paylaşılamaz olduğu vurgulanan açıklamada, “Mescid-i Aksa’da gayrimüslimlerin ibadet etmesine izin verilmesi, mescidin mevcut tarihi, hukuki ve dini statüsünün değiştirilmesi, İslam’a ve Müslümanlara apaçık bir saldırı ve Ürdün İsrail Barış Anlaşması’nın ihlalidir” ifadesine yer verildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi, önceki gün Benjamin Netanyahu hükümetinden, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’da ibadet etmesini engelleme gerekçesini açıklamasını istemişti. Mahkeme, hükümete bunun için 60 gün süre tanımıştı.

İsrail, 2003’ten bu yana Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya girmesine müsaade ederken, avluda ibadet etmelerine izin vermiyor.

  • Aksa’ya baskın
  • İsrail askerlerinin koruması altındaki 101 Yahudi yerleşimci dün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, Yahudi yerleşimcilerin Megaribe Kapısı’ndan Aksa’ya girdiğini belirtirken, önceki gün de 6 yerleşimcinin Aksa’ya girişine izin verildiğini kaydetti. Yahudilerin, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerini destekleyen İsrailli “Yara” adlı derneğin bir süre önce yayımladığı raporda, geçen yıl Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimci sayısı 22 bin 256 iken, bu yılın “ilk altı ayında” söz konusu sayının 22 bin 206’ya ulaştığı belirtiliyor.

#İsrail
#Kudüs
#Filistin
6 yıl önce